Тиждень Грошей
05 кві, 2023 0 Коментарів 327 Переглядів

Тиждень Грошей

З 20 березня до 2 квітня в Україні відзначили Всесвітній тиждень грошей 2023 - це щорічна всесвітня кампанія з підвищення фінансової обізнаності, яка підкреслює важливість того, щоб молоді люди змалечку були фінансово обізнаними, поступово опановували навички, здобували знання, формували менталітет і поведінкові моделі, потрібні для прийняття зважених фінансових рішень, щоб у результаті досягти фінансового процвітання і фінансової стійкості. 
         
Вчителька фінансової грамотності Настасяк Л. В. також залучила учнів 5-10 класів Міжрічанського ліцею до цієї події та провела ряд заходів, які вказали на необхідність з раннього віку дбати про оточуюче середовище та суспільство, ухвалюючи виважені фінансові рішення.

Так п'ятикласники створили лепбук на тему: "Гроші, їх види і значення для людини".
Шестикласники здійснили віртуальну екскурсію в Музей грошей, переглянули відео презентацію  про еволюцію грошей та бартер, підготували доповідь на тему: "Функції грошей" та презентували українські монети та паперові банкноти.
Семикласники переглянули презентацію про значення грошей, ознайомилися  з картковими операціями, представили різні банкноти української гривні, власноручно малювали і описували сутність грошей та створили презентацію на тему: "Що таке валюта?".
Учні 8-го класу ознайомилися з інфляцією, її видами і причинами виникнення, створили плакат на тему: "Для чого потрібні гроші?", переглянули навчальне відео про купюри, монети, їх види.

Дев'ятикласники перглянули презентацію "Цікаві факти про гроші" та підготували доповідь про виникнення української гривні.
Учні 10-го класу створили презентацію на тему: "Міжнародні гроші, їх роль в Україні та світі", зробили порівняльний аналіз гривні, яка вийшла з оббігу з новими паперовими та монетизованими гривнями сучасності,  пояснили чому відбулася така заміна.

Тиждень безпечного інтернету у Міжрічанському ліцеї

З 6 по 10 лютого у Міжрічанському ліцеї проводився Тиждень безпечного інтернету. Учні ліцею мали можливість дізнатися основні правила та цікаві факти інтернет-безпеки та інтернет-етики з стінгазети, яку розмістили в інформаційному куточку. Також...

Правовиховна робота в Гузіївському ліцеї

У рамках правовиховної роботи з попередження та профілактики правопорушень здобувачів освіти до Гузіївського ліцею був запрошений інспектор з ювенальної превенції Олександр Ліцман. Було розглянуто ряд питань, які є проблемою сучасних підлітків,...

Батькам вступників: як допомогти дитині визначитися з професією

Міністерство освіти і науки України запускає серію коротких відео про профорієнтацію для батьків вступників. Для того, щоб допомогти дитині визначитись із професією, батькам слід навчитись виявляти талант, створювати розвивальне середовище та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація