23 квітня традиційно відзначається Всесвітній день психолога
01 травень, 2023 0 Коментарів 274 Перегляди

23 квітня традиційно відзначається Всесвітній день психолога

У Міжрічанському ліцеї з 24 по 28 квітня  практичним психологом Демків М. В. було проведено Тиждень психології. Проведення Тижня психології – цікавий творчий процес, в якому були задіяні всі учасники освітнього процесу. Кожен день був присвячений конкретній темі та заходам, що допомагали ближче познайомитись з незвичайною наукою психологією, пізнати себе, цікаво та з користю провести час.                                                                             
Перший день - "День гарного настрою". Учні 3 класу виготовили квітку настрою, де кожну пелюстку розмалювали під свій настрій. На стіні Тижня психології були написані думки "великих" на щодень, де кожен мав змогу прочитати.                                                 
Другий день - "День творчості та щастя". Виставка малюнків учнів 1-4 класів. Також всі учасники освітнього процесу мали змогу поділитися своїм щастям на стіні щастя.                    
Третій день - "День релаксації (відпочинку)". Учні 5-11 класів грали гру-релаксацію "У лісі", з педагогами проведено тренінг "Зняття психологічної напруги. Тілесна терапія".           
День четвертий - "День психолога". За допомогою гри "Слідопит" учні 5-6 класів спробували стати справжніми слідопитами в ліцеї.  Перед кожним класом  було поставлено однакове завдання: показати наскільки вони уважні до оточуючих учнів, вчителів, працівників ліцею. Їм потрібно було на перервах вияснити у конкретних людей відповіді на запитання, які класи отримали надрукованими на аркушах паперу. Змагання було захоплюючим для дітей, вимагало розумових і фізичних сил.  Підсумком дня стало перегляд педагогами відеофільму "Оптимізм"                                                              
Завершальний п'ятий день - "День спілкувань". У 4 класі було проведено годину психолога  "Все в твоїх руках". Учні дивилися відеопритчі та роздумували над ними. Діти виконували вправу "Я та мій образ". Кожен учень малював себе, де передавав свої емоції та почуття. Після виконання завдання всі діти здавали листки і відгадували хто з його однокласників зображений на листку. Завершенням Тижня психології стала акція "Дерево гарного настрою" у виконанні учнів 6-11 класів.                                                                                                
Проведення Тижня психології має велике значення для підвищення психологічної культури, розуміння самого себе як особистості, усвідомлення свого місця серед людей, формування навичок рефлексії, навичок конструктивної взаємодії з навколишніми, розвиває комунікативні здібності, упевненість у своїх діях, виховує культуру поведінки.

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що

У Міжрічанському ліцеї 21 березня також святкували Міжнародний день щастя. Практичний психолог ліцею Демків М. В. ознайомила дітей з поняттям "щастя". Учні 3 та 4 класів переглянули казку про щастя. Третьокласники зробили дерево щастя, на якому...

Тиждень безпечного інтернету у Міжрічанському ліцеї

З 6 по 10 лютого у Міжрічанському ліцеї проводився Тиждень безпечного інтернету. Учні ліцею мали можливість дізнатися основні правила та цікаві факти інтернет-безпеки та інтернет-етики з стінгазети, яку розмістили в інформаційному куточку. Також...

У Гузіївському ліцеї відбулось просвітницьке заняття "Всесвітній день дитини"

Дитинство наше – в нас одне, І хай це кожен пам'ятає! Дитячі душі на Землі Нехай ніхто не ображає! Період дитинства є одним із найяскравіших і важливих спогадів людини. У ньому ми вперше пізнаємо радості життя, дружбу, тепло близьких, а також...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація