З 1-го червня учні профтехів можуть виходити на практичне навчання
26 травень, 2020 0 Коментарів 702 Перегляди

З 1-го червня учні профтехів можуть виходити на практичне навчання

З 1-го червня учні закладів профосвіти, для яких неможливо перенести практичне навчання у дистанційний формат, можуть виходити на заняття. Для випускників також зможуть організувати державну кваліфікаційну атестацію. Про це йдеться улисті Міністерства освіти і науки, який був розісланий 25 травня.
Важливо, що розпочати роботу зможуть заклади профосвіти тільки тих регіонів, де місцева влада прийме рішення про послаблення карантину. Крім того, директор має погодити механізм роботи з місцевим управлінням освіти.
Відвідувати профтехи учні зможуть, зокрема для того, щоб скласти лабораторну роботу, пройти теми з виробничого навчання чи практики, відпрацювати водіння транспортного засобу тощо. Під час уроку в кабінеті мають знаходитися не більш як 10 осіб одночасно, а провітрювати приміщення необхідно буде щонайменше 15 хвилин перед і після кожного заняття.
Адміністрація профтехзакладу має попіклуватись про безпечність освітнього процесу, а саме: прибирання двічі на день, дезінфекцію, інформування про необхідність регулярного миття рук із милом і використання захисної маски, заборону перебування у закладі сторонніх осіб, дотримання дистанції — розсадка по одному учню за партою, щоденний температурний скринінг працівників і учнів, інструктаж про симптоми хвороби та дії у випадку зараження.
Щоб уникнути скупчення учнів у закладі, адміністрація може змінювати графік освітнього процесу: починати заняття в різний час, скоротити чи збільшити тривалість перерв, запланувати позмінне навчання тощо.
Водночас МОН рекомендує не застосовувати очне навчання без нагальної потреби та комбінувати його з дистанційним опануванням матеріалу.
Зазначимо, на сайті Міністерства створено розділ про успішні кейси закладів профтехосвіти.

МОН: Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно
Новини освіти травень. 2020

МОН: Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно

Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні до 22 травня 2020 року. “Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Українці зможуть знову ходити в парки та сквери, запрацюють перукарні, буде...

МОН: Заклади профосвіти мають дистанційно провести атестацію випускників

Якщо державна кваліфікаційна атестація випускників профтехів припадає на період карантину, заклад має організувати її у дистанційній формі. Таке роз’яснення надає Міністерство освіти і науки у листі щодо завершення навчального року в профтехах, який...

Два сценарії розвитку подій: скільки триватиме навчальний рік, дати ЗНО та як відбуватиметься вступ

У зв’язку з загальнонаціональним карантином Міністерство освіти і науки розробило два сценарії завершення навчального року, проведення зовнішнього незалежного оцінювання та вступної кампанії. Про це сьогодні, 26 березня 2020 року, повідомила т.в.о....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація