Освітня галузь Прикарпаття цьогоріч отримала понад 189 мільйонів гривень на розвиток
07 гру, 2020 0 Коментарів 443 Перегляди

Освітня галузь Прикарпаття цьогоріч отримала понад 189 мільйонів гривень на розвиток

Галузь освіти у 2020 році отримала достатню і вагому підтримку у вигляді субвенцій з державного бюджету, а також як співфінансування за рахунок місцевих бюджетів. Про це сьогодні йшлося під час онлайн-наради під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Василя Івасика.
За словами заступника голови обласної державної адміністрації Євгена Фербея, цьогоріч за рахунок коштів різних субвенцій на матеріально-технічне забезпечення закладів освіти Прикарпаття передбачено 189,4 млн гривень. Станом на 1 грудня 2020 року касові видатки склали  123,1 млн. гривень, або 65 відсотків від загального обсягу фінансового ресурсу.
Найбільша сума субвенції з державного бюджету була спрямована на придбання обладнання для «Нової української школи». Зокрема, понад 43,5 мільйони гривень Івано-Франківщина отримала із держбюджету, ще майже 6 – із місцевих бюджетів. За ці кошти були придбані шкільні меблі, дидактичні матеріали та комп’ютерне обладнання. Наразі освітні заклади вже отримали 219 комплектів такого обладнання, а до кінця року в загальноосвітні школи буде поставлено понад 10 тис. комплектів шкільних меблів.
За понад 35 млн. гривень, виділених області у вигляді субвенції, для освітніх закладів Івано-Франківщини закупили 19 шкільних автобусів.
Понад 15 млн гривень склала освітня субвенція на закупівлю обладнання для харчоблоків. На сьогодні 28 адміністративно-територіальних одиниць області освоїли її у повному обсязі.
Придбати три STEM-лабораторії та облаштувати 45 навчальних кабінетів із біології, хімії, географії та математики вдалося завдяки субвенції у розмірі близько 30 млн гривень.
На облаштування внутрішніх санвузлів область отримала понад 11 мільйонів. Із 34 запланованих санвузлів 17 уже обладнано, ще шість будуть завершені до кінця поточного року.
Також із держбюджету було виділено 4,6 млн гривень на створення трьох навчально-практичних центрів. На даний час освоєно 51% від загальної суми коштів, включаючи співфінансування.
Окрім того, для загальноосвітніх закладів триває придбання дезінфікуючих засобів на загальну суму 20 млн. гривень, яке буде завершене до кінця цього року. Також, у рамках реалізації програми «Спроможна школа для кращих результатів» здійснюється реконструкція ЗОШ І-ІІІ ступенів з будівництвом корпусу на 14 учбових класів, котельні та адмінприміщень у с. Чорний Потік Надвірнянського району та капітальний ремонт приміщень Красноїльської ЗОШ І-ІІІ ступенів Верховинського району, для яких передбачено більше 20 млн. гривень, включаючи співфінансуванняу розмірі 1,1 млн гривень із місцевих бюджетів.

Уряд затвердив Державний стандарт базової середньої освіти: реформа «Нова українська школа»

30 вересня 2020 року Кабінет Міністрів України затвердив Державний стандарт базової середньої освіти. Документ створює умови для продовження реформи «Нова українська школа» у 5-9 класах з 2022 року. «Затвердження і впровадження Державного стандарту...

Упродовж 2021 року зарплати освітян збільшаться майже на 30%, – Сергій Шкарлет

Упродовж 2021 року зарплати освітян порівняно із серпнем 2020 року збільшаться майже на 30%. Відповідні кошти вже закладені до проєкту Державного бюджету України на 2021 рік. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет під...

Про реалізацію освітньої реформи «Нова українська школа» на Прикарпатті та роботу територіального

Сьогодні, 27 січня 20200 року, на щотижневій онлайн-нараді з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, яку провів заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація