Ризики неконтрольованого екранного часу
24 травень, 2022 0 Коментарів 685 Переглядів

Ризики неконтрольованого екранного часу

Команда Stop_sexтинг продовжує інформувати про надмірний екранний час та його ризики. 
Чим небезпечна надмірна кількість часу онлайн?
☑ Погіршення уваги
Технології дуже швидко розвиваються та вимагають миттєвої реакції, що впливає на тривалість уваги в дітей молодшого віку та підлітків.
☑ Ризик виникнення депресії
Підлітки та діти, які проводять багато часу онлайн, частіше повідомляють про проблеми з психічним здоров'ям.
☑ Надмірна вага
Діти, які проводять більше часу з девайсами, менше рухаються. У них розвиваються звички, які не передбачають фізичної активності, що може призвести до надмірної ваги.
☑ Проблеми соціальної взаємодії
Спілкування в соціальних мережах позбавляє навичок повноцінної комунікації, коли діти можуть говорити, грати одне з одним особисто. Тому часто буває, що малеча збирається офлайн, а вона все одно більше часу проводить із телефоном, аніж з іншими дітьми.
☑ Проблеми з поведінкою
Діти молодшого шкільного віку, які проводять із ґаджетами понад дві години на день, часто страждають від розсіювання уваги та можуть бути схильними до соціальних проблем.
☑ Агресія
Діти часто повторюють те, що бачать на екрані телевізора чи в ґаджеті. Це також може стати причиною, що дитина вирішуватиме складні ситуації за допомогою агресивних дій.
☑ Ризикована поведінка персонажів 
Персонажі на телебаченні та у відеоіграх часто зображують ризиковану поведінку (як-от куріння та алкоголізм), а також підсилюють гендерно-рольові та расові стереотипи.
Варто зазначити, що важливо говорити з дітьми про контроль часу онлайн, адже екологічне використання інтернету сприяє гармонійному розвитку дітей, їхніх соціальних навичок і технологічних вмінь.

Безпека дітей у цифровому просторі – МОН надає рекомендації для педагогічних працівників та батьків

Останнім часом збільшилася кількість випадків небезпечної поведінки дітей, що загрожує їхньому життю та здоров’ю. Зокрема, йдеться про вплив соціальних мереж в інтернеті. Для підвищення обізнаності вчителів, керівників закладів освіти, батьків та...

Безпечне освітнє середовище та формування поведінки дітей в інтернеті – важливе завдання для МОН

Міністерство освіти і науки України надзвичайно стурбоване трагічними подіями, що сталися з підлітками через небезпечні ігри в соціальних мережах. Цифрове середовище, дійсно, є небезпечнішим, ніж здається. Діти можуть сприймати свою активність у...

Тривалість навчального заняття під час дистанційного формату лишається незмінною, – роз’яснення МОН

Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, який набув чинності з 1 січня 2021 року, обмежує час безперервної роботи з технічними засобами навчання, зокрема комп’ютерами, планшетами, іншими гаджетами. Водночас тривалість навчальних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація