Працює онлайн-платформа правової допомоги для ВПО
26 вер, 2023 0 Коментарів 191 Перегляд

Працює онлайн-платформа правової допомоги для ВПО

В Україні функціонує безоплатна цифрова платформа правової допомоги KOBLI. Вона розроблена Норвезькою радою у справах біженців (NRC).

Платформа покликана сприяти вільному доступу до правової інформації для ВПО й осіб, які постраждали від війни в Україні, повідомляється на фейсбук-сторінці NRC. 

Інформація, яка опублікована на платформі, підготовлена й оновлена відповідно до українського законодавства. Зокрема, тут можна знайти відповіді на такі питання:

  • Житло та нерухомість: фіксація пошкодженого житла, відновлення документів на нерухоме майно, спадкування під час воєнного стану тощо.
  • Внутрішнє переміщення: реєстрація ВПО, грошова допомога, програми житла для внутрішньо переміщених осіб та інші питання.
  • Перетин кордону: загальна інформація щодо перетину кордону в умовах воєнного стану.
  • Правові оновлення й довідкові матеріали: інформація щодо останніх правових змін, довідники, дорожні карти з контактами установ та організацій за регіонами.

Щоб скористатися онлайн-платформою правової допомоги, достатньо перейти за наведеним посиланням - https://ukraine.kobli.no/uk

Платформа єДопомога - це додаткова підтримка українців, які постраждали від російської агресії

Міністерством соціальної політики України разом з Міністерством цифровоїтрансформації України та Програми розвитку ООН в Україні за фінансовоїпідтримки Швеції розроблено платформу єДопомога. Платформа єДопомога - це додаткова підтримка українців,...

Покрокова інструкція для власників житла, які хочуть допомогти переселенцям, та алгоритм дій для

В Україні запущено соціальний проєкт «Прихисток» з допомоги громадянам, які опинилися на лінії зіткнення та окупації загарбників, в скрутному становищі та вимушені покидати місця свого постійного проживання. Уряд затвердив Порядок компенсації витрат...

Розпочала роботу інформаційна платформа «Допомога поруч»

Міністерством соціальної політики України запроваджено соціальний проєкт, створений для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину. На виконання постанови Кабінету міністрів України від 08.04.2020 «Про розвиток...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація