Облаштували робоче місце для особи з інвалідністю – отримайте компенсацію
20 сер, 2024 0 Коментарів 37 Переглядів

Облаштували робоче місце для особи з інвалідністю – отримайте компенсацію

Відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого Постановою КМУ від 22.08.2023 року № 893 (https://is.gd/vhrGs6), роботодавець може отримати від держави компенсацію витрат у таких розмірах:
- 10 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання при працевлаштуванні особи з інвалідністю ІІ групи. В 2024 році ця сума становить 71 тис. грн; 
- 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання при працевлаштуванні особи з інвалідністю І групи. В 2024 році ця сума становить 106 500 тис. грн.
Дія вказаного Порядку поширюється на роботодавців, які працевлаштували особу з інвалідністю І або ІІ групи, яка є застрахованою особою. На випадки працевлаштування осіб з інвалідністю ІІІ групи компенсація не поширюється.
Для отримання компенсації роботодавець повинен протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подати до центру зайнятості за місцем провадження своєї діяльності в паперовій або електронній формі, або через портал Дія заяву та копії документів, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю, придбання ним допоміжних засобів для облаштування робочого місця та підтвердження відомостей про осіб з інвалідністю.
Компенсація виплачується роботодавцю протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на його банківський рахунок, зазначений у заяві.
Від початку дії даної програми роботодавці області вже отримали компенсацію за облаштування робочих місць для 91 працевлаштованої особи з інвалідністю на загальну суму понад 6 млн грн.
Для отримання детальнішої інформації щодо порядку та процедури отримання компенсації, звертайтесь до працівників служби зайнятості (контакти за посиланням https://is.gd/u0nOYN), а також за номером телефону гарячої лінії – 066-655-40-33.

Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
тел. (0342) 72 21 00

Компенсація за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

До уваги роботодавців! Ви можете отримати від держави компенсацію витрат відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого Постановою КМУ від...

Отримайте компенсацію за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

З 29 серпня 2023 року роботодавці можуть отримати компенсацію витрат за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з...

З 1 січня 2024 року змінилися умови надання компенсації роботодавцям при працевлаштуванні

До уваги роботодавців! Внесено зміни до Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні. Зокрема, збільшено строки...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація