УВАГА: на Івано-Франківщині розпочалась пероральна імунізація  диких м'ясоїдних тварин проти сказу
07 вер, 2020 0 Коментарів 448 Переглядів

УВАГА: на Івано-Франківщині розпочалась пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин проти сказу

Сьогодні кампанія триває на території Долинського, Рожнятівського, Надвірнянського районів і Болехівської та Яремчанської міських рад. 
Приманки з вакциною проти сказу розповсюджуються шляхом розкидання з авіатранспорту над лісовими та польовими угіддями, поза межами населених пунктів. Заплановано розкидати 65 тисяч доз вакцини.
Кампанія проводиться під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Заходи здійснюються відповідно до положень міжнародної угоди між Міністерством аграрної політики та продовольства України і Міністерством сільського господарства Угорщини щодо виконання Програми боротьби зі сказом на території України в 2018-2020 році.
Приманка з вакциною – цілком безпечна для людей і тварин, вона має  вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. 
Прохання до жителів області: при виявлені подібних приманок - не брати їх руками і не переносити з місць розкладання. Якщо приманка випадково потрапила на території особистого селянського господарства, прохання перенести її (в рукавицях!!)  за межі господарства, де її може спожити дика тварина. 
Пізніше – з  9 вересня 2020 року – з Коломийського аеродрому буде проводитись розповсюдження приманок на решті території області.

На Прикарпатті завершили проведення пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин від сказу

В період з 04.09. до 11.09.2020 року на території Івано-Франківської області провели осінню кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу. Приманки з вакциною розповсюджували шляхом розкидання авіатранспортом над територіями...

Інформація для власників щодо ввезення домашніх тварин до Канади та США

Відповідно до офіційного повідомлення Канадського агентства з інспекції продовольства, з 06.07.2020 року канадською стороною заборонено ввезення домашніх тварин (собак та котів) до Канади з країни, а також призупинено дію раніше виданих та видачу...

На Верховинщині локалізують випадок сказу

Івано-Франківською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено сказ собаки (1 гол.), яка належала громадянину смт. Верховина Івано-Франківської області. Захворювання виявлено за результатами лабораторного дослідження методом...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація