На Калущині спеціалісти Держпродспоживслужби та освітяни Верхнянської територіальної громади обговорили новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти
28 січ, 2021 0 Коментарів 406 Переглядів

На Калущині спеціалісти Держпродспоживслужби та освітяни Верхнянської територіальної громади обговорили новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти

27 січня 2020 року працівники Калуського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Івано Франківській області провели тематичну зустріч із спеціалістами відділу освіти та керівниками навчальних закладів   Верхнянської територіальної громади з питань дотримання вимог нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та впровадження системи НАССР в шкільних їдальнях. 
В роботі взяли участь начальник відділу освіти Верхнянської територіальної громади, директори шкіл, медичні працівники а також постачальники харчових продуктів. 
Начальник Калуського районного управління Григорій Химич  проаналізував результати роботи по впровадженню системи НАССР в шкільних їдальнях закладів середньої та дошкільної освіти. Було відмічено, що відділом освіти Верхнянської ТГ проведена значна робота у 2020 році з покращення матеріально технічної бази харчоблоків, що стало передумовою для впровадження принципів системи НАССР. 
Було звернено увагу на необхідність коригування технологічних карт на приготування готових страв у зв’язку із вступом в дію нових законодавчих актів в галузі харчового законодавства, зокрема, Методичних настанов щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти та затверджених Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти.
Начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Оксана Ананєвич провела детальний аналіз вимог нового Санітарного регламенту для закладів   загальної середньої освіти, затвердженого  наказом   МОЗ України № 2205 від 25.09.2020 року.
Особливу увагу було приділено питанням забезпечення дотримання вимог регламенту щодо організації харчування дітей у закладах освіти, у тому числі дієтичного харчування, вимог до влаштування та утримання приміщень харчоблоків; надано роз’яснення щодо забезпечення процедури постачання харчових продуктів в шкільні їдальні, переліку харчових продуктів заборонених до реалізації у шкільних буфетах. 
Особливу дискусію викликало у присутніх питання практичного формування меню з урахуванням вимог нового Санітарного регламенту в частині обмежень вмісту окремих харчових продуктів та інгредієнтів. 
Працівниками Держпродспоживслужби було надано відповіді та практичні рекомендації учасникам наради. 
Спільно з працівниками Калуської міжрайонної лабораторії Держпродспоживслужби   проведено  лабораторний контроль параметрів мікроклімату та моніторинг дотриманням протиепідемічних заходів в Верхнянському ліцеї та Зборянській гімназії.

В 2020 році на Прикарпатті значно модернізовано шкільні харчоблоки

В 2020 році в Україні в рамках освітньої субвенції з державного бюджету було виділено 400 млн. грн. для покращення матеріально-технічної бази харчоблоків закладів загальної середньої освіти (згідно розпорядження КМУ від 27.11.2019 р. №1106-р). В...

З нового року змінюється харчування дітей в закладах загальної середньої освіти

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано Франківській області повідомляє, що 18.11.2020 р. опубліковано наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020р. № 2347 «Про затвердження Методичних...

Інформація Держпродспоживслужби Івано-Франківщини з питань протидії коронавірусу

Спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за 15.10.2020 р.: - всього перевірено 116 об’єктів, виявлено 34 порушення, складено 20 протоколів, 16 приписів, направлено 6 листів в органи влади. Зокрема...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація