Увага! Як в умовах карантину отримати допуск (посвідчення) на право здійснення робіт, пов’язаних з пестицидами та агрохімікатами?
24 лют, 2021 0 Коментарів 395 Переглядів

Увага! Як в умовах карантину отримати допуск (посвідчення) на право здійснення робіт, пов’язаних з пестицидами та агрохімікатами?

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує проводити навчання з особами, робота яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, з метою отримання допусків (посвідчень) на право здійснення даних робіт. 
Нагадуємо: суб’єкти  господарювання повинні допускати до вище зазначених робіт тільки тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, яке  видається щороку (ст.18 Закону України «Про захист рослин», ст. 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати»). 
Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами (проводиться спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за спеціально затвердженою програмою), медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746) та заява суб’єкта господарювання про проведення навчання. 
На даний час можлива подача заяви та копії медичної книжки в електронному вигляді, проведення навчання – в онлайн-режимі.
Доводимо до відома усіх зацікавлених осіб: допуски та посвідчення видаються посадовими особами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою: 
-   77442  Івано-Франківська область, Тисменицький район, с. Підлужжя, вул.Шевченка, 1,   тел. 0342-78-76-67; 
Даний захід проводиться безкоштовно.
Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист рослин», підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише осіб, які пройшли згідно з цим Законом спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск. Невиконання вищезазначеного тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність.

Підприємців Калущини закликали дотримуватись законодавства при торгівлі пестицидами та насінням

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 10 березня 2021 провели експрес-нараду для суб’єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею пестицидами, агрохімікатами...

В територіальних громадах Прикарпаття спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили питання

23 лютого 2021 року спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у зустрічах із новообраними старостами та керівництвом Івано-Франківської, Єзупільської та Рогатинської територіальних громад. На зустрічах були присутні керівники фермерських та...

На Калущині спеціалісти Держпродспоживслужби роз’яснили працівникам сільгосппідприємства ТОВ

16 лютого 2021 року спеціалісти Калуського районного управління та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для працівників ТОВ «Гудвеллі Україна», робота яких...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація