Підприємців Калущини закликали дотримуватись законодавства при торгівлі пестицидами та насінням
12 бер, 2021 0 Коментарів 329 Переглядів

Підприємців Калущини закликали дотримуватись законодавства при торгівлі пестицидами та насінням

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області 10 березня 2021 провели експрес-нараду для суб’єктів господарювання, які займаються роздрібною торгівлею пестицидами, агрохімікатами та насінням і садивним матеріалом на території центрального ринку міста Калуша.
Підприємцям було нагадано норми чинного законодавства та вимоги основних нормативних документів, що регламентують правила роздрібної торгівлі пестицидами (зокрема: Законів України «Про пестициди і агрохімікати», «Про захист рослин»; постанови КМУ 18.09.1995 р. № 746 «Про затвердження Порядку одержання допуску (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами»,Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» ДСП 8.8.1.2.001-98 тощо).
В ході зустрічі було наголошено на тому, що суб’єкт господарювання повинен вести облік наявності і використання пестицидів та агрохімікатів (тільки регуляторів росту рослин) у прибутково-видаткових книгах (журналах), а також у електронній формі  і подавати   звітність  відповідно до Порядку державного обліку наявності та використання пестицидів і агрохімікатів, затвердженого постановою КМУ від 02.11.1995 р. № 881 (зі змінами)
Окремо було надано роз’яснення щодо дотримання підприємцями законодавчих норм у сфері насінництва при роздрібній торгівлі насінням та садивним матеріалом.
Питання роздрібної торгівлі засобами захисту рослин та насінням є особливо актуальним напередодні весняно-польової кампанії, котра от-от розпочнеться в області. 
Тож вже сьогодні всі, хто мають земельну ділянку для вирощування сільськогосподарських культур чи плодових насаджень, прагнуть бути готовими до проведення комплексу робіт. 

В територіальних громадах Прикарпаття спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили питання

23 лютого 2021 року спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у зустрічах із новообраними старостами та керівництвом Івано-Франківської, Єзупільської та Рогатинської територіальних громад. На зустрічах були присутні керівники фермерських та...

Увага! Як в умовах карантину отримати допуск (посвідчення) на право здійснення робіт, пов’язаних з

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує проводити навчання з особами, робота яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та...

На Калущині спеціалісти Держпродспоживслужби роз’яснили працівникам сільгосппідприємства ТОВ

16 лютого 2021 року спеціалісти Калуського районного управління та управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання для працівників ТОВ «Гудвеллі Україна», робота яких...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація