Звіт про роботу комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради Івано-Франківської області за період з 01.01.2022р. по 31.12.2022р.
30 січ, 2023 0 Коментарів 407 Переглядів

Звіт про роботу комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради Івано-Франківської області за період з 01.01.2022р. по 31.12.2022р.

Звіт

Про роботу комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області за період з 01.01.2022р. по 31.12.2022 року


         КНП «ЦПМД» БМР здійснює свою діяльність на підставі Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» Статуту, Договору з Національною  службою здоров’я  України, Порядку надання первинної медичної допомоги, затвердженого наказом МОЗ України №504 від 19.03.2018 року.

   Робота закладу спрямована  на забезпечення  виконання цілей і завдань, визначених в Статуті щодо забезпечення населення територіальної громади м. Болехів  якісною первинною медичною допомогою. Для досягнення зазначеної цілі мають виконуватися обов’язки , покладені на Власника закладу .  

Медична практика з надання первинної медичної допомоги населенню на території Болехівської міської ради реалізується шляхом  надання на безоплатній основі таких послуг:

• Огляд сімейного лікаря, лікаря-терапевта, лікаря-педіатра;

• Загальний аналіз крові,сечі, глюкоза крові, загальний холестерин;

• Вимірювання артеріального тиску,електрокардіограма;

• Вимірювання ваги, зросту, окружності талії;

• Швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити, тести на предмет виявлення  коронавірусної інфекції.

• Безкоштовна вакцинація, в тому числі від коронавірусної інфекції. 

Зокрема, в період з  01 січня по 31 грудня 2022 року в закладі зареєстровано 42 308 звернень пацієнтів.

Зроблено 18697 аналізів, проведено 8134 ЕКГ –дослідження , 550 експрес-тестів на предмет виявлення коронавірусної інфекції, провакциновано  від COVID- 9 622 пацієнтів.

Проведено 3109 профілактичних щеплень, скеровано на санаторно-курортне оздоровлення 13 дітей.

 Забезпечено право громадян на вільний вибір лікаря з надання первинної медичної допомоги у визначеному законодавством порядку. Станом  на 31 грудня 2022 року з  лікарями закладу підписав декларації 17 231 пацієнт.

Постійно здійснюються профілактичні огляди населення, у тому числі безперервне відстеження стану здоров’я пацієнта з метою своєчасної профілактики, діагностики та забезпечення лікування хвороб, травм, отруєнь, паталогічних, фізіологічних (під час вагітності) станів.

За   вказаний період комісією з експертизи тимчасової непрацездатності  видано пацієнтам 907 листків непрацездатності.

 Постійно   здійснюється організаційно-методичне керівництво та координація діяльності структурних підрозділів Центру на території Болехівської міської ради з питань надання населенню доступної, своєчасної, якісної та ефективної первинної медико-санітарної допомоги, а також моніторинг забезпечення та раціональне використання лікарських засобів, виробів медичного призначення, медичного обладнання та транспортних засобів.

В зазначений період  18 працівники КНП»ЦПМД»БМР за рахунок закладу пройшли курси підвищення кваліфікації, з них 8 лікарів та 10 медичних сестер. Зокрема  за напрямом «Паліативна та хоспісна допомога» 2 лікарів та 2 медичних сестер.

Здійснюється закупівля, в основному за кошти НСЗУ, зберігання та використання ресурсів, необхідних для надання медичних послуг, зокрема лікарських засобів обладнання та інвентарю.

Підтримується в належному стані  закріплене за закладом на праві оперативного управління комунальне майно.

Зокрема, в амбулаторії ЗПСМ м.Болехів проведено ремонт каналізаційних мереж та заміну водопровідних труб на суму 98 000 грн.,ремонт кабінету – 73618.37грн. Закупівля меблів- 3195 грн. Закуплено медобладнання та виробів медичного призначення   на суму 82696.73 грн. та  оргтехніки на суму 24383 грн. Встановлено камеру відеоспостереження на суму 5562 грн.

Згідно договору благодійного гранту на реалізацію проєкту UNICEF отримано 45000 грн. Дані кошти реалізовано на  закупівлю 2 телевізорів для розміщення інформаційних матеріалів вакцинальної кампанії, обладнано в трьох амбулаторіях ігрові зони для дітей та облаштовано в АЗПСМ м.Болехів місце для матері та дитини. 

- облаштовано пандуси та тактильні засоби в усіх структурних підрозділах закладу на виконання листа Національної служби здоров’я  України  №1161/0/1-21/01-043 від 12.02.2020 щодо організації   надання первинної медичної допомоги населенню за програмою медичних гарантій  з дотриманням  вимог   по забезпеченню  доступності  будівель та приміщень, в яких надається медична допомога, осіб  з інвалідністю  та інших маломобільних груп населення  відповідно до будівельних норм і правил;

- виконано вимоги МОЗ та НСЗУ  що  продовження договору з Національною службою  здоров’я України за програмою медичних гарантій обслуговування населення на період з 01.01.2023 року по 31.12.2023 року;

- в рамках  процесу вакцинації організовано імунізацію населення  від гострої распіраторної  коронавірусної інфекції COVID-19  на базі амбулаторії загальної практики-сімейної медицини м. Болехів та амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с.Поляниця;

 - забезпечено засобами індивідуального захисту працівників, оновлено матеріально-технічну   базу закладу  відповідно до Примірного табеля матеріально-технічного оснащення закладів охорони здоров’я та фізичних осіб – підприємців, які надають первинну медичну допомогу.

- З метою підтримання холодового режиму та зберігання вакцини для рутинних щеплень і вакцинації COVID-19  за підтримки ЮНІСЕФ отримано 2 холодильники горизонтального типу прекваліфіковані ILR та один холодильник вертикального типу з вбудованим температурним монітором і стабілізатором напруги (тривалість підтримання температурного режиму без електропостачання 113.37 годин - 4.7 діб), прекваліфіковану морозильну камеру вертикального типу СЕ-PQS і термоконтейнер.

Адміністрацією закладу  створено належні умови для високопродуктивної праці, забезпечено додержання законодавства про працю, правил та норм охорони праці, техніки безпеки, соціального страхування, проведено атестацію робочих місць за умовами праці;

Здійснюється ведення бухгалтерського обліку, фінансової та статистичної, кадрової, медичної  звітності     згідно з законодавством. Станом на 31 грудня 2022 року заклад подав фінансову та статистичну звітність до НСЗУ без помилок та уточнень.

Крім того, у відповідності до вимог п.11 Порядку  складання, затвердження та контролю виконання   фінансового плану КНП «ЦПМД» БМР рішенням сесії Болехівської міської ради  від 25.05.2021 №06-09/21 затверджено звіт директора  закладу  про виконання фінансового плану за 2022 рік. Податки   та інші обов’язкові платежі сплачуються вчасно  з урахуванням своєї статутної діяльності та відповідно до чинного законодавства України.

Заборгованість по заробітній платі перед працівниками відсутня. 

У КНП "Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради працює «гаряча лінія» з питань

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації у м.Болехові фахівці КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради надають консультації з питань коронавірусної інфекції за телефоном «гарячої лінії». Отримати всю необхідну...

КНП"Центр первинної медичної допомоги" Болехівської міської ради встановив для пацієнтів у закладі

КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради повідомляє своїх пацієнтів про те, що у приміщені закладу (на першому поверсі) встановлено спеціальний дозатор з антисептиком для обробки рук, що використовується у сфері медичного...

Нові автомобілі отримав Центр первинної медичної допомоги Болехівської міської ради

Два нові автомобілі «Renault Duster» отримало комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради для обслуговування сільського населення. За словами керівника Центру первинної медичної допомоги Ольги...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

16 січ, 2024 0

Авторизація