Якісна медицина – запорука здорової нації
26 кві, 2023 0 Коментарів 255 Переглядів

Якісна медицина – запорука здорової нації

У Калуській районній державній адміністрації, за участю директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігоря Дмитренка, голів територіальних громад району, керівників медичних закладів розглянули питання щодо формування спроможної мережі закладів охорони здоров’я Калуського району. 

З Болехівської територіальної громади участь у зустрічі взяли заступник міського голови Ілона Калитин та в.о. медичного директора КНП "Болехівська ЦМЛ" Зіновій Макота. 

Це вже третій етап продовження медичної реформи. Попередні стосувалися реформи екстреної медицини та закладів первинної медико-санітарної допомоги. 

Відповідно до Постанови Уряду від 28.02.2023 №174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я» цей етап медреформи має на меті забезпечити територіальну доступність до якісної медичної допомоги.

Лікарні на районному рівні поділятимуться на кластерні та загальні і їхня підтримка у плані розвитку в першу чергу гарантується з боку держави. 

Ігор Дмитренко поінформував, що медзаклади, які не увійдуть до спроможної мережі, продовжать функціонувати та матимуть право і надалі укладати контракти з Національною службою здоровʼя. 

Спроможна мережа закладів охорони здоров’я дасть змогу покращити якість медичного обслуговування, а також його своєчасність та доступність для населення.

Спроможна мережа закладів охорони здоров’я – це важливий аспект в умовах воєнного стану

Сфера медичних послуг сьогодні є надзвичайно важливою. Це без перебільшення ключовий напрямок роботи, яку ми маємо організувати в тилу. Тільки завдяки правильно розробленим дорожнім картам щодо розвитку мережі закладів охорони здоров’я, зможемо...

Віталій Федорів: Медицина має стати якіснішою і доступнішою для кожного жителя Прикарпаття

У понеділок, 3 лютого, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віталія Федоріва відбулося засідання Госпітальної ради області – консультативно-дорадчого органу при обласній державній адміністрації. У заході взяли участь перший...

Уряд затвердив перелік опорних лікарень в усіх регіонах країни

15 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА❗

УВАГА❗

01 лют, 2024 0

Авторизація