Як отримати безоплатні ліки при серцево-судинних захворюваннях
15 січ, 2024 0 Коментарів 120 Переглядів

Як отримати безоплатні ліки при серцево-судинних захворюваннях

Завдяки програмі “Доступні ліки” українці з серцево-судинними  захворюваннями можуть отримувати ліки безоплатно або з незначною доплатою. 

Всього до  програми “Доступні ліки” включено 232 торгових назв препаратів для лікування серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі для профілактики інфарктів та інсультів. З них 177 – з доплатою, та 55 – без доплати. 

Щоб почати отримувати ліки безоплатно або з частковою доплатою потрібно:

  • Звернутися до лікаря первинної медичної допомоги.
  • Лікар випише електронний або паперовий рецепт на підставі обстежень та діагнозу. В рецепті лікар вкаже міжнародну непатентовану назву препарату (МНН).
  • З рецептом можна звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”.
  • Пам’ятайте: термін дії рецепта становить 30 днів з дати виписування.
  • Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити. Вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ. 

Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

  •  через дашборд на сайті НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. В меню зліва оберіть ваш населений пункт та потрібний напрямок програми реімбурсації.
  •  через чат-бот «Спитай Гриця» https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.
  •  зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Як отримати безоплатні ліки на лікування розладів психіки та поведінки

Рівень споживання антидепресантів в країні у 2022 році сягнув піка і має тенденцією до зростання. На безрецептурні заспокійливі засоби українці щомісяця витрачають близько 300 млн грн*, при чому часто на недоказові, із сумнівною ефективністю...

? Попри війну в Україні продовжує діяти програма “Доступні ліки”, за якою українці можуть отримати

До програми входять лікарські засоби проти: серцево-судинних хвороб діабету І типу (інсулінозалежний) та ІІ типу бронхіальної астми розладів психіки та поведінки епілепсії нецукрового діабету профілактики інфарктів та інсультів Знайти таку аптеку...

Як внутрішньо переміщені люди можуть безоплатно отримати ліки у воєнний час

До уваги внутрішньо переміщених людей!За державною програмою «Доступні ліки» можна отримати ліки від: серцево-судинних захворювань; бронхіальної астми; діабету II типу; цукрового та нецукрового діабету; розладів психіки та поведінки; епілепсії. Як...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація