Цифрові навички для медиків — новий курс на Дія.Цифрова освіта
16 кві, 2021 0 Коментарів 498 Переглядів

Цифрові навички для медиків — новий курс на Дія.Цифрова освіта

Міністерство цифрової трансформації, Міністерство охорони здоров’я та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні підготували навчальний курс «Цифрові навички для медиків».
Курс розміщений на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта. Доступ до курсу безоплатний. Його формат — 10 серій освітнього серіалу за участі лікарів, медичних експертів, представників МОЗ, НСЗУ, ДП «Електронне здоров’я», а також технічних спеціалістів електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ).
«У міжнародних стандартах охорони здоров’я є рекомендація медичним працівникам застосовувати цифрові технології, щоб покращити показники здоров’я населення та якість надання послуг. Цифрові технології є інструментом, що відкриває нові можливості та надає переваги в медичній сфері, а також дозволяє організувати процеси більш ефективно. Ми раді запустити перший в Україні спеціалізований навчальний курс із цифрових навичок для медиків. Це один із кроків на шляху до побудови екосистеми цифрової охорони здоров’я», — підкреслила заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.
У свою чергу заступник Міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослав Кучер додав: «Одним із важливих напрямів діяльності для МОЗ є розвиток компетентностей медичних працівників. Тож із метою реалізації цього завдання ми долучилися до спільної ініціативи Міністерства цифрової трансформації України та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і розпочали роботу над створенням освітнього серіалу. Наші команди проаналізували найбільш поширені запитання від лікарів щодо роботи ЕСОЗ, опрацювали відповідні нормативно-правові документи. На основі цих запитань, а також звернень, що надходять до МОЗ, НСЗУ, ДП «Електронне здоров’я», ми створили серії, що містять відповіді на найактуальніші запити».
Десять серій допоможуть медичним працівникам вивчити особливості роботи з формами для опитувань у Google, оволодіти базовими навичками обробки інформації в Excel, а також підготовки презентацій у PowerPoint та їх обговорення у Google Meet або Zoom. Ведуча курсу — медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.
 «Цифрові навички допоможуть зробити щоденну роботу медичних працівників більш ефективною, створять додаткові можливості для їхнього професійного розвитку, а також полегшать взаємодію із пацієнтами в онлайн-режимі», — зазначила Лотта Сильвандер, голова ЮНІСЕФ в Україні. «Освітній серіал, створений зусиллями всіх партнерів, допоможе досягти наших цілей із підвищення якості медичної освіти в Україні», — додала вона.
Довідково
Над навчальним курсом працювали експерти Українського католицького університету та Здорові комунікації. Проект реалізовано за підтримки Агенції з міжнародного розвитку (USAID). Інформаційний партнер — медіахолдинг OBOZREVATEL.
У створенні освітнього серіалу взяли участь досвідчені медики та управлінці: Олег Токарчук — дитячий ортопед-травматолог, головний лікар Коломийської дитячої лікарні (у 2011-2020 рр.); Сергій Горищак — к.м.н., нейрохірург, директор Одеської дитячої поліклініки №6; Світлана Шабаліна — головна лікарка Центру первинної медичної допомоги м. Бахмут Донецької області; Наталія Спічакова — заступниця директора з медичного забезпечення (мережі) КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Сумської міської ради; Юлія Задеряка — експертка з розвитку електронної системи охорони здоров'я ДП «Електронне здоров'я»; Марія Карчевич — генеральна директорка Директорату з розвитку цифрових трансформацій в охороні здоров'я МОЗ України; Дмитро Черниш — директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров'я НСЗУ.

Українці зможуть записатися в чергу на вакцинацію від COVID-19 через Дію

Мінцифри разом з МОЗ та НСЗУ розробляє ефективний цифровий інструмент для організації вакцинації від COVID-19 в Україні. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час панельної дискусії на...

МОЗ переходить до наступного кроку у реформуванні електронної системи охорони здоров’я

На другому засіданні робочої групи з розробки Концепції розвитку електронної охорони здоров’я під егідою заступника міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ярослава Кучера окреслено ключові...

На нараді в ОДА обговорено план розвитку системи охорони здоров’я області і підсумки договору із

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів 15 січня провів робочу нараду за участю представників Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України та департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації....

0 Коментарів

Авторизація