ЄС посилює підтримку вакцинації від коронавірусу в країнах Східного партнерства
17 сер, 2021 0 Коментарів 523 Перегляди

ЄС посилює підтримку вакцинації від коронавірусу в країнах Східного партнерства

Європейська комісія ухвалила рішення збільшити з 40 до 75 млн євро пакет допомоги для розгортання вакцинації проти COVID-19 і прискорення кампаній імунізації для шести країн Східного партнерства, зокрема для України.
Про це йдеться у прес-релізі Єврокомісії.
Завдяки посиленню допомоги у розмірі 35 млн євро ЄС прагне суттєво розширити доступ до вакцин у регіоні Східного партнерства, полегшуючи обмін вакцинами державами – членами ЄС та відшкодовуючи витрати. Новий пакет буде підтримувати ефективне розгортання вакцин, отриманих партнерами безпосередньо через механізм обміну вакцинами ЄС і побічно через програму ООН COVAX і прямі закупівлі у виробників вакцин проти COVID-19.
«ЄС сповнений рішучості підтримати наших східних сусідів у прискоренні процесу вакцинації, оскільки це стане вирішальним для припинення пандемії та початку соціально-економічного відновлення регіону», – зазначив в заяві Єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї.
Така допомога з боку ЄС – доповнення першого пакету підтримки на 40 млн євро, запущеного ще в лютому. Підтримка ЄС включає навчання медичного персоналу, які беруть участь у кампанії з вакцинації, логістичну підтримку доставки вакцин та поводження з вакцинами, дані про вакцинацію та моніторинг безпеки, комунікаційну підтримку та залучення громад, а також підтримку у розробці та запровадженні цифрових COVID-сертифікатів.
Довідково
Східне партнерство — ініціатива Європейського Союзу, яка поширюється на 28 держав-членів ЄС та шість східноєвропейських сусідів ЄС – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Східне партнерство ґрунтується на двосторонньому співробітництві Європейського Союзу з державами-партнерами та багатосторонній взаємодії. Запровадження багатостороннього виміру політичного та експертного діалогу є однією з основних відмінностей Східного партнерства від Європейської політики сусідства.

Україна отримала 2 000 040 доз мРНК-вакцини Moderna проти COVID-19

Вчора Україна отримала 2 000 040 доз мРНК-вакцини Moderna проти COVID-19 від Уряду США через глобальну ініціативу COVAX. Її в аеропорт «Бориспіль» доставив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Вакцина з цієї поставки призначена для щеплення організованих...

У Програмі медичних гарантій-2021 закладено ще більше безоплатних послуг для українців, - НСЗУ

У Програмі медичних гарантій-2021 закладено ще більше безоплатних послуг для українців. Серед нових пакетів - готовність до реагування на інфекційні захворювання та епідемії. COVID-19, що забезпечить стабільність роботи медичних закладів. У новій...

Івано-Франківський обласний центр громадського здоров’я отримав пакет інформаційних матеріалів щодо

Міністерство охорони здоров’я України продовжує співпрацю з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні на підтримку національної програми імунізації в нашій країні та ефективної відповіді на спалахи. У рамках цієї співпраці ЮНІСЕФ розробив пакет...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація