COVID-19 під час вагітності збільшує ризики для вагітних та новонароджених
28 жов, 2021 0 Коментарів 595 Переглядів

COVID-19 під час вагітності збільшує ризики для вагітних та новонароджених

Вагітні жінки мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 у порівнянні з невагітними. Вони частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень.
За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань в США (CDC), вагітні жінки із симптоматичним перебігом COVID-19 мають на 70% вищий ризик померти внаслідок цієї хвороби.
Ковід під час вагітності також пов’язаний із підвищеною ймовірністю передчасних пологів (народження дитини раніше 37-го тижня) і госпіталізації новонародженого у палату інтенсивної терапії.
Вакцинація під час вагітності на будь-якому терміні не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір та не несе ризику зараження, адже жодна з вакцин не містить живий вірус. Користь вакцинації як для вагітної, так і для дитини набагато більша, ніж будь-які потенційні ризики.
Вакцинація захищає від важкого перебігу COVID-19. При виборі вакцин для щеплення вагітних, варто надавати перевагу вакцинам на платформі мРНК – в Україні це Comirnaty/Pfizer-BioNTech.
Мільйони майбутніх матерів у всьому світі щеплені від ковіду вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech без жодних негативних наслідків для них або дитини. Здорова мама – найважливіше для здорової дитини.
Більше інформації про вакцинацію від COVID-19 під час вагітності від Центрів з контролю та профілактики захворювань у США (CDC): https://bit.ly/3auWdpi.

Чому важливо вакцинуватися від COVID-19, навіть якщо ви перехворіли?

ВООЗ рекомендує вакцинуватись від COVID-19, навіть якщо ви вже перехворіли. Імунітет після перенесеної хвороби залежить індивідуально від кожного організму і невідомо скільки природній імунітет захищатиме вас. Джерело: bit.ly/3kJTxd5. Одне із...

5 міфів про рутинну вакцинацію

Міф 1. Краще перехворіти і виробити природний імунітет Насправді: Якщо хворіти, імунітет, безумовно, сформується. Але він може коштувати дуже дорого через високий ризик виникнення ускладнень: параліча — від поліомієліту, ураження серця — від...

Вакцинація людей літнього віку проти COVID-19

Люди віком 60+ у пріоритеті вакцинації від COVID-19! Вони – у зоні ризику тяжкого перебігу та госпіталізації від COVID-19. Збірник запитань про вакцинацію для літніх людей допоможе уникнути некоректної інформації, побоювань та страхів щодо щеплення....

0 Коментарів

Авторизація