Як привчити школярів до здорового харчування
14 вер, 2022 0 Коментарів 471 Перегляд

Як привчити школярів до здорового харчування

Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» застерігає: чіпси, крекери та цукерки часто можуть бути складовими раціону підлітків. Проте, нездорове харчування може мати серйозні наслідки для здоров’я, адже призводить до багатьох хвороб. Зростає ризик ендокринних захворювань, розладів травної системи, порушення обміну речовин, спостерігається чітка тенденція до розвитку ожиріння, патології системи кровообігу, онкологічних захворювань.
Заохочуйте підлітків харчуватися збалансовано та корисно. 
Ось кілька рекомендацій:
  • Збагачуйте раціон різноманітними фруктами та овочами;
  • Споживайте цільнозернові продукти;
  • Обирайте нежирні молочні продукти, вживайте їх 2-3 рази на день;
  • Урізноманітнюйте раціон білковою їжею;
  • Готуйте м’ясо (птицю або телятину), а також 2-3 рази на тиждень споживайте рибу;
  • Додавайте до меню бобові та горіхи. Це джерела поживних речовин та вітамінів;
  • Не забувайте про норми солі та цукру. Сіль: для дітей не більше ніж 2 г на добу;для підлітків менш як 5 г на добу. Цукор-не більше ніж 25 г на добу, враховуючи додані цукри;
  •  Стежте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини й пити не за графіком, а орієнтуючись на відчуття спраги.

Щодо проходження обов'язкових медичних оглядів працівниками декредитованих контингентів

Як інформує Долинський відділ Калуського районного відділу Державної установи «Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України» від початку року на території Болехівської міської ради зареєстровано 73 випадки...

Коли потрібно давати дітям вітаміни

Вітаміни – невіддільна частина процесу обміну речовин, будови тканин, підтримки повноцінного імунітету та розвитку дитини – як фізіологічного, так і інтелектуального. За умови повноцінного, різноманітного, здорового харчування дитина з високою...

Епідемічна ситуація з холери в Калуському районі залишається благополучною

Холера (від chole — жовч і rheo — течу) —гостре інфекційне захворювання, викликане холерними вібріонами (Vibrio cholerae О1 або О139),їхніми токсинами, що проникають через рот у травний тракт здорової, сприйнятливої людини. Зараження відбувається...

0 Коментарів

Авторизація