У міськвиконкомі завершують оновлення технічної документації на земельну ділянку під полігоном твердих побутових відходів
15 січ, 2020 0 Коментарів 1 174 Перегляди

У міськвиконкомі завершують оновлення технічної документації на земельну ділянку під полігоном твердих побутових відходів

Експлуатацію полігону твердих побутових відходів в урочищі «Криве» розпочали ще у 1998 році. Розпорядженням Болехівської міської ради від 17.09.1997 № 305-р було створено комісію з вибору земельної ділянки під міське сміттєзвалище. Згодом відповідне рішення від 31 жовтня 1997 про погодження попереднього вибору земельної ділянки площею 4,0 га в урочищі «Криве» під полігон для захоронення твердих побутових відходів та відходів від виробничої діяльності на земельній ділянці Долинського міжгосподарського лісгоспу ухвалили депутати Болехівської міської ради другого демократичного скликання. 
Робочий проєкт будівництва і експлуатації полігону розроблений інститутом «Івано-Франківськкомундорпроект» на підставі договору від 03.12.1997 відповідно до діючого на той час законодавства. Полігон розрахований на приймання і захоронення твердих побутових відходів від житлових будинків, підприємств торгівлі, громадського харчування, вуличного сміття, будівельних відходів  та відходів від виробництва шкіри IV-III класів небезпеки. 
Рішенням Івано-Франківської обласної ради від 27.08.1999 № 190-9/99 було затверджено даний проєкт  та надано Болехівському ККП земельну ділянку площею 4.0 га в урочищі «Криве» в тимчасове користування терміном на 16 років з вилученням даних земель у Долинського міжгосподарського спеціалізованого лісгоспу для будівництва полігону ТПВ.
У зв’язку з завершенням терміну користування вищевказаною земельною ділянкою у 2016 Болехівська міська рада звернулася до Івано-Франківської облдержадміністрації з клопотанням про надання дозволу Болехівському ККП на виготовлення технічної документації щодо встановлення та відновлення меж даної ділянки в натурі (на місцевості) для оформлення підтверджуючих документів на земельні ділянку в урочищі «Криве» з подальшою передачею її у постійне користування.
У 2017 році було розроблено та затверджено управлінням екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації Паспорт місця видалення відходів та уточнено площу полігону (з 4,0 га до 3,75 га).
Відтак розпорядженням голови Івано-Франківської облдержадміністрації від 15.02.2017 № 67 Болехівській міській раді надано дозвіл на розробку детального плану території за межами населеного пункту міста Болехова Болехівської міської ради в урочищі «Криве» площею 3,75 га для розміщення та експлуатації полігону твердих побутових відходів. 
А вже у цьому році, розпорядженням голови Івано-Франківської облдержадміністрації від 02.01.2020 № 1 комунальному підприємству «Болехівський комбінат комунальних підприємств» затверджено проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки державної власності площею 3,75 га, яка розташована в урочищі «Криве» за межами населеного пункту м. Болехова.
На черговому пленарному засіданні Болехівської міської ради депутати розглянуть проєкт рішення «Про прийняття у комунальну власність територіальної громади міста Болехова земельної ділянки в ур. «Криве» із земель державної власності». Після погодження прийняття у комунальну власність даної земельної ділянки між Болехівською міською радою та Івано-Франківською облдержадміністрацією буде підписано угоду про передачу права власності на земельну ділянку, яка підлягає державній реєстрації.
Слід зазначити, що технічну документацію на земельну ділянку під полігоном твердих побутових відходів в урочищі «Криве» поновлено у нині існуючих межах. Нові документи та право власності на земельну ділянку забезпечать можливість експлуатації та обслуговування полігону без подальшого їх поновлення. 

Земельний податок 2019: ставки, пільги, відповідальність, рахунки для сплати

Земельний податок у 2019 році мають сплачувати власники земельних ділянок (паїв) та постійні землекористувачі – фізичні та юридичні особи (ст. 14.1.72 Податкового кодексу України, ст. 269.1 ПКУ). Об'єктами оподаткування земельним податком є:...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація