Увага! Заборона в’їзду у лісові масиви.
14 лип, 2023 0 Коментарів 503 Перегляди

Увага! Заборона в’їзду у лісові масиви.

З метою запобігання та протидії пожежам в лісах та екосистемах, випалювання сухої рослинності, сухостою та сміття  голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук підписала 25 квітня 2023 розпорядження про заборонув’їзду транспорту на територію лісового фонду у період високої пожежної небезпеки 2023. Ця заборона не є нововведенням і триватиме в  продовж пожежонебезпечного періоду. 

Так, впродовж пожежонебезпечного періоду щоденно визначається клас пожежної небезпеки за умовами погоди. У разі встановлення IV і вище класу пожежної небезпеки буде встановлюватися заборона в’їзду транспортних засобів на територію лісів.

Отже, всі спецслужби, які попереджують чи ліквідовують пожежі, одразу після оголошення пожежонебезпечного періоду можуть починати свою роботу, а саме: працівники державної лісової охорони, правоохоронні органи проводитимуть постійний контроль за дотриманням вимог пожежної безпеки та природоохоронного законодавства. 

В’їзд у ліс - не обмежуватиме права людей на користування лісом. В’їзди туди перекриватимуть лише під час високої пожежної небезпеки. Виключення встановлені для транспорту лісівників та пожежників, також якщо ліс є транзитним шляхом.

Людей, які порушуватимуть правила пожежної безпеки у лісах, притягуватимуть до адміністративної відповідальності заст. 77, 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.  Штрафи становлять від 360 до 4 590 тис. грн. Якщо ж через необережне поводження з вогнем спалахне лісова пожежа —  людині доведеться сплатити значно більшу суму.

Головний спеціаліст,

еколог відділу ЖКГБТЕБ                                                 Уляна Юзьків

З 11 липня забороняється реклама тютюнових виробів та електронних пристроїв

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує: з 11 липня набувають чинності норми Закону № 1978, якими внесено чимало змін до антитютюнового законодавства. А саме: - заборона реклами та стимулювання продажу...

Нерест Щуки

В Україні вперше діє заборона на вилов щуки, повідомляє пресслужба Державного агенства меліорації та рибного господарства. Цей вид прісноводних хижаків заборонять виловлювати задля успішного відновлення їх популяції. З 15 лютого 2023 року,...

Штраф за спалювання сухої рослинності до 30 600 гривень!!!

У пожежо-небезпечний період значної актуальності набирає питання виникнення пожеж в природних екосистемах. Пов’язано це з масовим спалюванням сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях. Державна екологічна інспекція Карпатського округу...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація