Заключаємо договори на вивіз побутових відходів!
02 лип, 2024 0 Коментарів 134 Перегляди

Заключаємо договори на вивіз побутових відходів!

Укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є обов’язковим! У нашій Болехівській територіальній громаді послугою з вивезення твердих побутових відходів користується кожен. Однак є громадяни, які категорично відмовляються від укладання договору на вивіз сміття, мотивуючи тим, що у них воно відсутнє. 

Відповідно до частини 2. статті 31 Закону України «Про управління відходами» утворювачі побутових відходів ( фізична особа, юридична особа, в результаті діяльності якої утворюються відходи) зобов’язані укладати з виконавцем послуги з управління побутовими відходами та вносити у встановленому порядку плату за послугу з управління побутовими відходами.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Болехівської міської ради виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів в Болехівській територіальній громаді, за результатами конкурсу, визначено ДП «Комунальник» ТзОВ «Стрийсільрембуд»  Це підприємство уповноважене укладати з юридичними та фізичними особами на території Болехівської територіальної громади договори на вивезення твердих побутових відходів.

Також у нашій громаді діють «Правила благоустрою, території населених пунктів Болехівської територіальної громади Калуськго району Івано-Франківської області» відповідно до яких громадяни зобов’язані укладати договори на вивіз твердих побутових відходів. Отже, до порушень цих Правил відноситься відсутність у громадян, які мають у власності або користуванні приміщення (будівлі, споруди), договору на вивіз побутових відходів зі спеціалізованими організаціями.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те посадові особи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення.

Згідно зі статті 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів», порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 грн) до вісімдесяти (1360 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти (850 грн) до ста (1700 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто, законні підстави для притягнення до відповідальності за не заключення договору на вивіз побутових відходів є. Відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території Болехівської міської ради тягне за собою адміністративну відповідальність.

У зв’язку із вищевикладеним виконавчий комітет Болехівської міської ради та попереджають жителів громади щодо необхідності  укладання договір із ДП «Комунальник» ТзОВ «Стрисільрембуд» на вивіз побутових відходів та погасити заборгованість за попередній період.  У разі відмови до порушників будуть застосовуватись грошові стягнення, передбачені законодавством України.

Про обов’язкове укладання договору на вивіз побутових відходів.

Шановні жителі Болехівської громади! Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до п.2 статті 15 Закону України «Про управління відходами» громадяни України, іноземці та особи без громадянства зобов’язані дотримуватися вимог цього...

Кожен повинен сплачувати за вивіз сміття

Шановні жителі Болехівської громади ! Законодавством України передбачена необхідність укладання договорів на вивезення сміття. Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел...

Вивіз сміття від населення: проблеми!

Однією важливою діяльністю в Болехівській територіальній громаді є збирання, вивезення та зберігання твердих побутових відходів. Здавалося б, така звичайна та непомітна робота, але тільки завдяки вчасному вивозу твердих побутових відходів ми маємо...

0 Коментарів

Авторизація