На старті! Шість команд Івано-Франківщини вестимуть боротьбу за чемпіонство в сезоні 2019-2020
06 гру, 2019 0 Коментарів 763 Перегляди

На старті! Шість команд Івано-Франківщини вестимуть боротьбу за чемпіонство в сезоні 2019-2020

Найближчої суботи, 7 грудня, на Івано-Франківщині стартує новий баскетбольний сезон! Обласний чемпіонат зібрав шість найсильніших колективів краю, які боротимуться за почесні нагороди в сезоні 2019-2020.
Першість проходитиме під патронатом Федерації баскетболу України, яка усіляко сприяє розвитку не тільки професійного, але й аматорського баскетболу в регіонах.
З цього приводу 5 грудня в конференц-залі Івано-Франківського національного медичного університету відбулася презентація чемпіонату, в якому візьмуть учасниць команди з Калуша, Коломиї, Болехова, Надвірної, а також дві команди з Івано-Франківська, які представлятимуть саме ІФНМУ.
«Змагання будуть проходити в два етапи, два коли, за системою: гра на виїзді – гра вдома. Після чого, чотири кращі команди зіграю плей-офф, до двох перемог. Відповідно, найсильніші клуби будуть боротися за почесне звання чемпіона та віце-чемпіона, а інші дві команди розіграють бронзові нагороди», - розповів під час прес-конференції представник ФБУ, головний тренер команди ІФНМУ Роман Михайленко.
«Дуже приємно, що Федерація баскетболу України об’єднала зусилля із обласною та міською федераціями задля проведення нового чемпіонату. В нас була ціль – щороку популяризувати баскетболу по всій області, відтак приємно, що в нинішньому розіграші братиме участь нова команда з міста Болехова. Саме в цьому місті відбудеться матч-відкриття чемпіонату, в якому місцеві баскетболісти зустрінуться з віце-чемпіонами минулого сезону – студентською командою Медичного університету (поч. 12:00)», - наголосив Роман Михайленко.
З великим ентузіазмом підтримав ідею проведення аматорського чемпіонату області ректор Івано-Франківського національного медичного університету Микола Рожко. Відтак, ІФНМУ буде представлена одразу двома командами.
«Ми готові допомогти і прийняти тури за участю команд з інших міст чемпіонату області. Це дуже добре. Якщо є бажання в людей, то це треба підтримати. Я надіюся, що у вас буде дух змагань і змагальний азарт», – зазначив Микола Рожко.
Налаштована на здобуття найвищих нагород цього сезону команда з Коломиї, яка виступає під керівництвом граючого тренера Віталія Вінтоняка.
«Після того, як я завершив карєру на професійному рівні, я повернувся в рідне місто і зі своїми друзями та колегами почали активно розвивати баскетбол. Ми дійшли висновку, що треба підіймати спорт, популяризувати цей чудовий вид спорту в Коломиї. Минулого сезону ми посіли третє місце в обласній першості. В новому чемпіонаті маємо бажання поборотися за перше місце. Тобто, цілі ставимо тільки максимальні».
До слова, в першому турі нового чемпіонату зустрінуться також чинний чемпіон та бронзовий призер минулорічної першості. БК «Калуш» в новому сезону спробує втримати своє минулорічне «золото», відтак гра проти «Коломиї», яка запланована на середину наступного тижня, стане надзвичайно принциповою.
Приємно, що до чемпіонату Івано-Франківщини хоч і в останній момент, але таки долучилася команда з Надвірної. Отже першість обіцяє стати надзвичайно цікавою, а матчі проходитимуть у запеклій боротьбі! Тож, як кажуть у нас в Україні: "У Добру путь! У Добрий час!".


АБЛ Івано-Франківської області. 1 тур. Болехів дебютує із перемоги над молодими «медиками»

У суботу, 7 грудня, у місті Болехові відбувся матч-відкриття чемпіонату Івано-Франківської області з баскетболу серед аматорських команд сезону 2019-2020. Команда-дебютант першості приймала на домашньому майданчику (спортивний зал Болехівського...

Шановні мешканці Болехова та околиць!

Болехівська міська рада спільно з міськвиконкомом раді сповістити вас, що з 27 листопада 2019 року розпочинає діяти новий офіційний вебсайт, який розроблений в доменній зоні органів державної влади gov.ua. До кінця року окремі розділи і рубрики...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у нараді про стратегію розвитку області на 2021-2027 роки

Сьогодні під керівництвом заступників голови обласної державної адміністрації Дмитра Романюка та Василя Івасика, керівників структурних підрозділів ОДА, науковців й представників громадських організацій відбулася нарада щодо розробки розділу в...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація