Всесвітній день футболу
10 гру, 2019 0 Коментарів 865 Переглядів

Всесвітній день футболу

У шанувальників футболу всього світу є своє свято - Всесвітній день футболу. Подякувати за нього можна ООН, яка і запропонувала його відзначати 10 грудня кожного року. Таким чином міжнародне співтовариство віддає дань цьому виду спорту, який для багатьох мільйонів не просто гра, а стиль життя, - йдеться на сайті dilovamova.com.
Перша згадка про футбол як «про гру в м’яч ногами» історики знайшли в китайських джерелах, що датуються другим тисячоліттям до нашої ери.
Називалася вона Цу Чю, що означає «штовхати ногою». Гра у футбол дозволяла китайським воїнам підтримувати добру фізичну форму.
Коли вперше з’явилася ця гра точно ніхто не знає. Деякі стверджують, що попередником футболу була дика гра саксонців, які жили в Англії в VIII столітті. На бойовищі, після битви, вони копали ногами відрубані голови супротивника.
Про цю грі відомо досить мало - те, що були ворота і воротар, те, що гра була частиною фізичної підготовки солдатів, і що вона була відома вже три тисячі років тому.
У футбол грали й у Давній Греції, і Римі близько двох з половиною тисяч років тому. У Греції ця гра називалася «битва за м’яч», з чого можна припустити, що грали в неї відповідно, застосовуючи різноманітні прийоми бойових мистецтв.

Кубок сільських рад із футболу. Фіналістів визначено.

9-12 серпня на футбольних полях сіл Тисова та Міжріччя пройшли ігри групових етапів Кубку сільських рад із футболу. Всі команди-учасниці були розподілені за територіальною ознакою на 2 групи. Група «А»: Козаківка, тисів та ФК «Карпати» Болехів...

Змагання з міні-футболу «Весна 2012»

У суботу, 7 квітня на майданчику із синтетичним покриттям відбулися чергові змагання з міні-футболу серед учнів Болехівського ДЮСШ «Весна 2012». У турнірі взяли участь 3 команди: ДЮСШ Болехів (старша вікова група), ДЮСШ Болехів (молодша вікова...

Болехівщина відсвяткувала День фізичної культури і спорту

День фізичної культури і спорту в Україні відзначається щорічно у другу суботу вересня. Болехівщина також приєдналася до святкування та відзначила дану знаменну дату товариськими іграми у міні-футбол та волейбол між вчителями фізичної культури...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація