Великі спортивні ігри Болехівщини
03 жов, 2016 0 Коментарів 1 107 Переглядів

Великі спортивні ігри Болехівщини

Вранці 02 жовтня 2016 року на території міського стадіону та ЗОШ №1, з ініціативи міського голови, стартували Великі спортивні ігри Болехівщини приурочені до 645-ї річниці з дня першої письмової згадки про м.Болехів.
На урочистому відкритті спортсменів та глядачів привітав міський голова Мельник Богдан Михайлович, побажав присутнім успіхів, наснаги та максимум задоволення від сьогоднішнього святкового дня.
Дані змагання носили командний характер та проходили у 7 видах спорту. Загалом у спортивних іграх прийняло участь 4 команди: «Руський Болехів», «Тисів», «Міжріччя» та «Сонячна Січ» (с.Підбереж).
Першими на старт, у спортивному залі ЗОШ №1 м.Болехова, вийшли та, практично не зустріли опору від суперників, волейболісти «Руського Болехова», зайнявши у підсумку перше місце у даному виді спорту. Другими, приємно вразивши суддів і глядачів, фінішували юні тисівчани. Третіми стали спортсмени «Міжріччя».
Паралельно з волейболом, на майданчику із синтетичним покриттям, стартували змагання з міні-футболу. В даному виді спорту болехівчани підтримали високу планку своїх волейболістів та вибороли для «Руського Болехова» іще одну першу сходинку до загальнокомандного заліку. Друге місце, доволі неочікувано, виборола «Сонячна Січ», обійшовши футболістів «Міжріччя» та «Тисова».
В той час, як під гучні вигуки гравців, підказки тренерів та шум глядачів змагання з міні-футболу та волейболу притягували до себе все нових та нових уболівальників, у тишині та напруженому спокої навчальних класів ЗОШ №1 розпочалися змагання з шашок та шахів. У даних видах спорту кожна команда повинна була виставити по два учасники. Після декілька годинних баталій «Руський Болехів» знову гучно заявив про свої амбіції на підсумкову перемогу у змаганнях здобувши чергові дві перші сходинки. Щоправда зовсім трішки від них відстали спортсмени Підбережа, котрі розділили з лідерами перше місце у шахах та фінішували на другій позиції у шашках. Команди ж «Тисова» знову потіснили «Міжріччя» на останні позиції.
Вже ближче до обіду, на міському стадіоні, розпочалися протистояння команд у штовханні гирі (2 гирі вагою 24кг.) та армреслінгу, які проходили у 3 вагових категоріях: до 75кг., до 90кг, та +90кг. Ось тут то лідерські позиції болехівчан почали давати серйозні тріщини. 
У штовханні гирі у ваговій категорії до 75кг. «Руський Болехів», у особі Василя Пуняка, посідає 3 сходинку. Друге місце виборює представник «Міжріччя» та сільський голова одноіменного населеного пункту  Андрій Кирик, який із результатом у 20 підйомів всього на один підйом програє представнику «Сонячної Січі» Володимиру Савчину.
У ваговій категорії до 90кг. не знайшлося рівних по силі Петру Юзьківу із Підбережа (54 підйоми). Другий результат у Олега Павлишія із «Міжріччя» (35 підйомів). Третім стає Степан Гошовський з «Руського Болехова» (17 підйомів).
У ваговій категорії +90кг. знову ж таки найбільша кількість підйомів у представника «Сонячної Січі» Василя Корпана (20 підйомів). Слідом за ним фінішує болехівчанин Олександр Парахоняк  (18 підйомів) та спортсмен із «Міжріччя» Іван Макота (17 підйомів).
Саме ці результати вивели «Сонячну Січ» на 1 сходинку змагань із штовхання гирі, «Міжріччя» на 2, а «Руський Болехів» змушений був погодитися на 3 щабель.
У змаганнях з армреслінгу у ваговій категорії до 75кг. рівних не було Андрію Кирику із «Міжріччя», а Василь Пуняк із «Руського Болехова» у очному поєдинку поступився Владиславу Герасимовичу із «Сонячної Січі» та посів 3 місце.
Вагова категорія до 90кг., у запеклій боротьбі, підкорилася тисівчанину Назару Гончару. Одним пунктом йому поступився Назар Савків із «Міжріччя», а трійку замкнув Ярослав Савчин із «Сонячної Січі».
У ваговій категорії +90кг. чергову перемогу святкував міжрічанець Олег Павлишій. Слідом за ним розташувався представник «Руського Болехова» Тарас Мацик. Третю ж позицію виборов Микола Дубів із «Тисова».
Опираючись на зазначені вище здобутки 3 командне місце у армреслінгу посіли представники «Сонячної Січі». Друге місце здобули спортсмени «Тисова». А першими стали силачі із «Міжріччя».
Заключним видом спорту сьогоднішнього змагального дня були змагання із перетягування канату, котрі окрім турнірної інтриги подарували нам непоступливу і запеклу боротьбу при шаленій підтримці числених уболівальників.
Як не старалися команди, але перетягнути богатирів «Сонячної Січі» так і не вдалося нікому. Поступившись тільки переможцям, друге місце у даній дисципліні виборює «Міжріччя». Третім стає «Руський Болехів».
По завершені змагань, організатори та судді, разом із представниками команд, підбили підсумки турніру та вивели загальнокомандні місця.
Отож, третє загальнокомандне місце у Великих спортивних іграх Болехівщини з нагоди святкування 645-ї річниці м.Болехова посіла команда «Міжріччя». Друге місце, поступившись всього одним пунктом у підсумковому заліку переможцям, здобуває «Руський Болехів». А тріумфує сьогодні команда «Сонячна Січ» із с.Підбереж.
Усі переможці та призери по видах спорту були нагороджені, із рук заступника міського голови Лугової Тетяни Миколаївни, грамотами та медалями, після чого зробили спільне загальне фото та з позитивними враженнями і хорошими емоціями продовжили святкування дня народження рідного міста.


Великі спортивні ігри Болехівщини

30 вересня 2017 року на міському стадіоні вже другий рік поспіль були проведені Великі спортивні ігри Болехівщини, які цього річ були присвячені 646-ій річниці міста Болехова. У змаганнях взяли участь 6 команд, а саме: «Болехівська ЗОШ №1»,...

Відкритий чемпіонат міста Болехова з волейболу

26 березня 2017 року відбувся відкритий чемпіонат м.Болехова з волейболу. Участь у змаганнях взяли 7 команд: «Руський Болехів», «Асікс» (Болехів), «Кальна», «Тисів», «Долина», «Сокіл» (Станківці) та «Патріот» (Болехів). Всі команди були розділені на...

Відкритий чемпіонат Болехова з волейболу U-21

08 липня 2018 року у приміщені спортивного залу ЗОШ №1 відбувся відкритий чемпіонат м.Болехова з волейболу U-21. Такі змагання із віковими обмеженнями (юнаки до 21 року) проходили в нашому місті вперше, чим можна пояснити невелику кількість команд....

0 Коментарів

Авторизація