Як болехівські «Карпати» з обласними грандами знайомились
17 кві, 2015 0 Коментарів 595 Переглядів

Як болехівські «Карпати» з обласними грандами знайомились

Цьогоріч, вперше у своїй історії, болехівчани відмовилися від практики передсезонних товариських ігор та прийняли рішення заявитися на один з найстаріших обласних турнірів «Кубок Підгір’я». Щороку саме на цьому турнірі збирається вся обласна футбольна еліта для того, щоб вкотре протестувати своїх основних суперників перед стартом чемпіонату.
До нашої групи, окрім болехівських «Карпат» увійшли: «Нафтовик» Долина, ФК «Калуш» та «Карпати» Брошнів. 
Попри доволі песимістичні прогнози наша команда впевнено пройшла груповий етап та очолила групу. Спочатку, у себе на полі, неочікувану розгромну поразку зазнав ФК «Калуш». Чотири пропущені калушанами голи так і залишилися без відповіді.
Саме після цієї перемоги на обласному футбольному інтернет порталі football.if.ua вийшла стаття у якій про нашу команду говорилось наступне: «Щодо Болехова, то дуже сподобалася їхня гра. Калуш, який підсилився Веприком, Янушем, Плетеницьким, нічого не зміг вдіяти “Карпатам”, які теж вкомплектовані переважно своїми гравцями. Тож, гранди обласного футболу, начувайтеся, вивезти вам очки з Болехова буде, ой, як важко!»
Наступним суперником «Карпат» з Болехова, переможців другої обласної ліги стали «Карпати» з Брошнева – чемпіони першої ліги. Саме ця гра і стала для нас справжнім випробуванням та, своєрідним екзаменом на зрілість. Всі до тепер добре пам’ятають минулорічну кубкову поразку від брошнівської команди (0:4), тому бодай нічийний рахунок міг стати маленькою перемогою. У підсумку так і сталося. Роман Дяків на 25 хвилині вивів болехівчан уперед, але ще до закінчення першого тайму Віталій Турчанський відновив паритет. У другому таймі голів не забивали. Нічийний результат залишив обом командам хороші шанси на вихід із групи. 
А ось, що сказав, у після матчевому коментарі Роман Кузьмин («Карпати» Брошнів): «Гра була цікавою, чогось нам не вистачило для перемоги, будемо мати урок. А Болехів – дуже хороша команда»
Останню зустріч у групі Болехів провів із долинським «Нафтовиком» на їхньому полі. Своєрідне дербі закінчилося мінімальною перемогою «Карпат» завдяки реалізованому одинадцятиметровому удару на 78 хвилині.
Після матчу один з уболівальників «Нафтовика» дав короткий коментар: «Щойно з матчу. Команда грала непогано, але було видно, що підготовку до сезону розпочала зовсім недавно. Щодо Болехова, то дуже сподобалась їхня гра
Саме такі результати дозволили нашій команді посісти перше місце у групі та вийти до півфіналу, де на неї очікував братковецький «Колос». У півфінальній зустрічі, яка проходила в с.Братківці місцевий “Колос” у впертій боротьбі поступився болехівськім “Карпатам”. Перший тайм залишився за “Карпатами”, яким до перерви вдалося відкрити рахунок. У другому таймі футболісти “Колоса” забили м’яч у відповідь. Безкомпромісний поєдинок плавно перейшов в серію післяматчевих пенальті. У футбольній лотереї фортуна посміхнулася команді з Болехіва.
Отож, у фіналі головний приз турніру “Кубок Підгір’я-2015″ випав шанс розіграти “Оскару” з Підгір’я і “Карпатам” з Болехівова – командам, які жодного разу до цього в історії розіграшу турніру не входили навіть у трійку призерів.
На жаль, у фіналі, ми не змогли скласти достойного опору супернику. «Оскар» здобуває впевнену перемогу 4:0 та повертає кубок до села, де він був започаткований.
За традицією, після завершення турніру обласна федерація футболу визначає кращих футболістів. Цього року лауреатами передсезонного турніру стали гравці всіх команд фінальної четвірки. Два індивідуальних призи одержали футболісти “Оскара”, який став тріумфатором змагань.
Надзвичайно приємно, що звання кращого нападника отримав Денис Богаткін, вихованець болехівської школи футболу та футбольного клубу «Карпати» Болехів зокрема.
Вже цієї неділі розпочинається черговий розіграш обласного чемпіонату, який стартує у нашому місті із давнього протистояння команд-сусідів болехівських «Карпат» та долинського «Нафтовика». Запрошуємо всіх уболівальників на відкриття футбольного сезону 2015 року.

ФК «Карпати» Болехів – яскраве повернення до обласної еліти
Новини спорту травень. 2015

ФК «Карпати» Болехів – яскраве повернення до обласної еліти

Саме цього року, після багаторічної перерви, болехівська команда зуміла повернутися до першої обласної ліги після минулорічного гучного сезону та тріумфу у обласній першості (2 ліга). Ми, зі свого боку, не будемо розповідати про проведені ігри, адже...

Стартував оновлений чемпіонат області з футболу

Недільним матчем розпочався сезон 2016-2017 чемпіонату області серед команд вищого дивізіону прикарпатського футболу. Гостями нашого міста була команда з міста Коломиї. Починаючи із цього сезону ігри чемпіонату проходитимуть по новій системі...

Остання домашня гра болехівських «Карпат» у 2016 році

У найвищому обласному футбольному дивізіоні минулотижневий тур, у якому болехівські «Карпати» відпочивали, як і передбачалося, призвів до деяких зміни на лідерських позиціях “турнірки”. Так, одноосібними лідерами стали коломийські “Карпати”, котрі...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація