До Дня Незалежності України громадські та молодіжні лідери Прикарпаття відвідали Болехівщину
26 сер, 2024 0 Коментарів 79 Переглядів

До Дня Незалежності України громадські та молодіжні лідери Прикарпаття відвідали Болехівщину

У неділю, 25 серпня, з метою сприяння залучення дітей та молоді до краєзнавчих та етнографічних експедицій, розвитку молодіжного туризму по історичних місцях Болехівщини, а також з метою формування української ідентичності через популяризацію української культури та історичної спадщини та відзначення молодіжними лідерами Прикарпаття Дня Незалежності України, до Болехівської міської територіальної громади завітали представники обласних та релокованих громадських організацій, а саме: Івано-Франківської обласної організації "Молода Просвіта", «Асоціації Нескорених Громад», Hilfswerk International Ukraine (Поруч. Простір), ГО «Консалтингові технології», локального представництва ГО «UMSA Ukraine» в м. Івано-Франківськ, ГО «МІЖ ІНШИМ : ПРОСТІР», ГО Громадянський корпус в Луганській області, Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради і Управління спорту та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА.

Першою зупинкою наших гостей був музей історії міста Болехова імені Романа Скворія, де для них була проведена цікава екскурсія директором музею Оксаною Півень. Після цього вони вирушили до комплексної пам’ятки природи загальнодержавного значення «Скелі Довбуша».

Прадавні скелі зустріли мандрівників чудовою сонячною погодою, яка гармонійно доповнилася цікавою екскурсією скельним комплексом від Олеся Тимківого.

Повертаючись додому туристи відвідали оглядовий майданчик нововстановленого інклюзивного підходу до водоспаду в підніжжі Скель Довбуша, де отримали змогу не тільки насолодитися красою гірської річки Сукіль, а й відпочити та набратися сил у її стрімких чистих водах.

Останньою, та не менш цікавою за попередні, локацією став приватний краєзнавчий музей «Патріот», що у селі Тисів. Власник музею, Віктор Савчук, зумів вразити всіх присутніх надзвичайно захоплюючою та інтерактивною екскурсією.

Вже надвечір, із приємними враженнями та новими цікавими відкриттями, громадські лідери Прикарпаття прощалися з Болехівською міською територіальною громадою із твердими намірами завітати сюди і в майбутньому, адже на Болехівщині залишилося іще так багато ними непобаченого та незвіданого!

Даний захід був спланований та  втілений у життя завдяки зусиллям Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, Управління спорту та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та організаційного відділу виконавчого комітету Болехівської міської ради, за що їм наші окремі слова подяки!

Депутати ухвалили бюджет Болехівської міської громади на 2024 рік

Сьогодні, 10 квітня 2024 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 03.04.2024 № 64-р, відбулася позачергова 41-а сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. Засідання розпочали із вшанування пам’яті...

Болехівська громада - на другому місці у рейтингу туристичної активності 2023??⛰

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації щорічно розраховує рейтинг туристичної активності територіальних громад з метою відзначення кращих органів місцевого самоврядування...

Міський голова Іван Яцинин та народний депутат Олександр Матусевич відвідали заклади освіти

Сьогодні, 10 лютого 2022 року, в рамках робочої поїздки народного депутата України на Болехівщину, Олександр Матусевич спільно з міським головою Іваном Яцинином відвідали заклад дошкільної освіти "Пролісок" в с.Тисові, де обговорили перспективи...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація