Президент підписав закон про основні засади молодіжної політики
18 травень, 2021 0 Коментарів 700 Переглядів

Президент підписав закон про основні засади молодіжної політики

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон "Про основні засади молодіжної політики" № 1414-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 27 квітня 2021 року.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає Рубрика.
Закон імплементує в українське законодавство більшість положень Європейської хартії про участь молоді в суспільному житті на місцевому та регіональному рівні.
Документ визначає, що молодь – це люди віком від 14 до 35 років, та запроваджує дієві механізми залучення молоді до процесу вироблення й ухвалення рішень. На національному рівні – через Національну раду з питань молоді при Кабінеті Міністрів України, на місцевому – через молодіжні ради та радників з питань молоді.
Закон також урегульовує питання діяльності Українського молодіжного фонду. Згідно з документом, фонд є бюджетною установою, що виконує спеціальні функції щодо сприяння реалізації завдань молодіжної політики. Його діяльність спрямовує та координує Міністерство молоді та спорту України. Політика прозорості діяльності фонду забезпечуватиметься збалансованою структурою органів управління та відкритим процесом їхнього формування.
На думку Глави держави, оновлення молодіжного законодавства, а також започаткування дієвих фінансових інструментів допоможе створити реальні можливості для кожної молодої людини жити та працювати в Україні.

Молодіжна політика: оновлення засад та механізмів

Цього тижня Верховна Рада України планує розглядати у другому читанні законопроєкт № 3718 «Про основні засади молодіжної політики». Є шанс, що 2021 рік може стати роком перезапуску молодіжної політики як на національному, так і на місцевому рівнях,...

Молодіжна політика в Україні: аналітика, політика, практика

Міністерство молоді та спорту забезпечує формування та реалізує державну політику в молодіжній сфері. Але що це означає? Який зміст вкладається в визначення «державна молодіжна політика»? На ці та інші запитання відповість новий проєкт «Молодіжна...

У Калуші стартував обласний інтелектуальний турнір серед молоді з гри «Що? Де? Коли?»

У приміщенні Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ відбувся І зональний етап обласного інтелектуального турніру серед молоді з гри «Що? Де? Коли?», організований управлінням молоді і спорту Івано-Франківської...

0 Коментарів

Авторизація