Сесія Болехівської міської ради відбулася, але громада залишилася без бюджету на 2023 рік
20 гру, 2022 0 Коментарів 706 Переглядів

Сесія Болехівської міської ради відбулася, але громада залишилася без бюджету на 2023 рік

Сьогодні, 20 грудня 2022 року, відбулося третє пленарне засідання 22 сесії Болехівської міської ради, яке міський голова скликав кілька разів. Для участі у ній зареєструвалися 23 депутати із 26 обраних. На засіданні депутати розглянули понад пів сотні питань та ухвалили ряд важливих рішень, однак не дійшли згоди щодо затвердження головного фінансового документу громади на наступний рік. 

Відповідно до постанов Болехівської міської територіальної виборчої комісії, на підставі відповідних законів України міські обранці визнали повноваження депутата Болехівської міської ради Ходака Ярослава Петровича.
 
Також депутати погодили зміни у складі постійних депутатських комісій. Ярослава Ходака ввели до складу постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, сільського та лісового господарства, підприємництва, інвестицій з використання природних ресурсів, рекреації та туризму. А Василь Клим став головою постійної комісії з питань планування територій, містобудування, архітектури, регулювання земельних відносин.

Оскільки відповідно до законодавства депутати місцевої ради (крім секретаря ради) не можуть входити  до складу виконавчого комітету, міські обранці виключили зі складу виконкому Ярослава Ходака.

Із блоку бюджетних питань, які розглядали на засіданні, депутати погодили тільки один проєкт рішення, що стосувався змін до бюджету Болехівської міської територіальної громади на 2022 рік. Не отримали підтримку депутатів звіт бюджету за 9 місяців 2022 року та проєкт бюджету на 2023 рік. У ході обговорення конкретних пропозицій до проєктів рішень, розроблених фінансовим управлінням міськвиконкому, депутати не мали, але у підсумку за них не голосували.

Не підтримав депутатський корпус і зміни до рішення Болехівської міської ради, що стосувалися скорочення структури виконавчих органів Болехівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та  її виконавчих органів.

Під час засідання було ухвалено кілька питань, що стосувалися діяльності КНП «Центр первинної медичної допомоги». А от схожі проєкти рішень щодо роботи КНП «Болехівська ЦМЛ» обранці не підтримали.

На сесії були ухвалені дві нові міські програми: Програму територіальної оборони та підготовки населення до участі в русі національного спротиву на 2023-2024 роки; Програму запобігання бездомного утримання та розмноження бродячих тварин на території Болехівської міської ради на 2023-2025 роки.

Отримало підтримку  звернення Долинської міської ради до Міністерства охорони здоров’я України, Івано-Франківської обласної військової адміністрації щодо включення КНП «Долинська багатопрофільна лікарня» Долинської міської ради до лікарень кластерного типу.

Одноголосно депутати підтримали проєкти рішень про надання допомоги сім’ям загиблих та зниклих безвісти при захисті Батьківщини військовослужбовців.

Схвальним рішення створено тимчасову контрольну комісію Болехівської міської ради з питань діяльності закладів охорони здоров’я Болехівської міської ради, яка працюватиме до 01.04.2023.

Відтак були розглянуті та підтримані питання регулювання земельних відносин.

У цілому, із 54 проєктів рішень порядку денного депутати погодили 37.

Розпочато підготовку до чергової п’ятої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, 23 лютого 2021 року о 10.00 годині у Народному домі м.Болехова відбудеться чергова п’ята сесія Болехівської міської ради VІІІ демократичного скликання. Попередньо на засіданнях постійних...

Триває підготовка до чергової другої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 04.12.2020 року № 220 «Про скликання чергової 2 сесії Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання», 22 грудня 2020 року у Народному домі м.Болехова відбудеться...

Постійна комісія Болехівської міської ради з питань соціально-економічного розвитку обговорила стан

Нагадаємо, 24 вересня 2019 року відбудеться чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Відповідно до Регламенту ради, постійні комісії міської ради, відповідно до компетенції, попередньо розглядають та обговорюють проекти рішень....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація