Чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради: коротко про головне
09 травень, 2023 0 Коментарів 272 Перегляди

Чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради: коротко про головне

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина про скликання сесії, сьогодні, 9 травня 2023 року, відбулося чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради.

Для роботи у ній зареєструвалося 18 депутатів із 26 обраних. Участь у засіданні взяли керівники управлінь, відділів міськвиконкому, старости старостинських округів, представники громадськості.

Перш ніж розпочати роботу, за пропозицією міського очільника Івана Яцинина, присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх Героїв України, які віддали життя у боротьбі з російським окупантом.

Відтак, за пропозицією депутатів міської ради, з проєкту порядку денного, запропонованого на розгляд ради міським головою, було виключено  9 питань. На думку обранців громади, додаткового обговорення потребують проєкти рішень щодо внесення змін до бюджету громади на 2023 рік, затвердження штатного розпису КНП «Болехівська центральна міська лікарня», затвердження міської Програми розвитку та фінансової підтримки центру акушерства та гінекології, перейменування вулиць у населених пунктах територіальної громади тощо. Питання про звіт бюджету Болехівської міської територіальної громади за І квартал 2023 року та звіти окремих відділів міськвиконкому про роботу за минулий рік також вирішили не розглядати. Більшість фракцій міськради підтримали цю пропозицію. Після внесених змін до порядку денного депутати ухвалили його одноголосно.

Найперше на засіданні погодили безоплатне прийняття у комунальну власність матеріальних цінностей, отриманих міською радою у рамках реалізації проєкту «Мережа радників з інклюзивності на території Болехівської міської територіальної громади» та для облаштування пунктів незламності у громаді.

Схвальними рішеннями депутати погодили надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям, які брали/беруть участь у бойових діях для забезпечення  заходів з національної безпеки  і оборони України, та членам сімей загиблих воїнів. Підтримали обранці й понад десять проєктів рішень про надання матеріальних допомог на лікування жителів громади.

З метою належного та своєчасного забезпечення реалізації повноважень та виконання обов'язків уповноважили старост старостинських округів на вчинення нотаріальних дій, передбачених статтею 37 Закону України «Про нотаріат» на території відповідних округів.

Підтримали обранці й звернення ради до Прем’єр-міністра України Дениса ШМИГАЛЯ та Голови Комітету з питань організації державної влади та місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування у Верховній Раді Олени ШУЛЯК щодо внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27.01.2023 № 69 «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України». У документі депутати просять врахувати права жінок у політиці України та дозволити їм перетинати державний кордон України згідно з потребами без оформлення відряджень. Адже депутатки місцевих рад працюють на громадських засадах, їм не платять зарплату. Вони не працюють у раді, не є державними службовцями і не військовозобов’язані, тому для депутатів місцевих рад не може бути оформлене службове відрядження  (повний текст звернення).

Інформацію про підсумки роботи за 2022 рік представили депутатам начальниця архівного відділу міськвиконкому Марта Калапунь та начальниця відділу бухгалтерського обліку та звітності міськвиконкому Оксана Семко.

У ході сесійного засідання також були ухвалені близько трьох десятків рішень, які регулюють земельні відносини.

Сесія Болехівської міської ради, призначена на 28 березня, не відбулася

Як уже повідомляли, 21 березня 2023 року, розпочала свою роботу 27 сесія Болехівської міської ради. У ході першого пленарного засідання депутати проголосували та ухвалили рішення лише за проєкти рішень щодо надання одноразових грошових допомог...

Із сесійної зали

Вчора, 21 лютого 2023 року, під головуванням міського голови Івана Яцинина відбулася чергова 26 сесія Болехівської міської ради. Участь у її роботі засідання взяли 23 депутати міської ради. На порядок денний було винесено 106 питань. Перед початком...

Відбулося чергове засідання Болехівської міської ради

Вчора, 21 вересня 2021 року, під головуванням міського голови Івана Яцинина відбулося чергове засідання Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Участь у сесії взяли 25 депутатів міської ради, керівники управлінь, відділів...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація