Важливі рішення не ухвалено: про головне із сесійної зали
15 сер, 2023 0 Коментарів 321 Перегляд

Важливі рішення не ухвалено: про головне із сесійної зали

Відповідно до розпорядження міського голови, сьогодні,  15 серпня 2023 року, відбулося засідання чергової 34 сесії Болехівської міської ради. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалися 15 депутатів із 26 обраних. Участь у сесії взяли керівники та працівники управлінь, відділів міськвиконкому, комунальних підприємств, старости старостинських округів.

Порядок денний, який налічував шість десятків питань, міські обранці затвердили одноголосно без змін та доповнень.
Однак більшість важливих рішень у ході засідання депутати таки не ухвалили. 

Не знайшов підтримки у депутатського корпусу  звіт про виконання бюджету Болехівської міської територіальної громади за І півріччя 2023 року, який доповіла начальниця фінансового управління міськвиконкому Наталія Дуб. 


Не погодили депутати й зміни до міського бюджету на 2023 рік. Вони, зокрема, передбачали збільшення бюджетних призначень управлінню праці та соціального захисту населення міськвиконкому на 100 тис. гривень на виділення матеріальної допомоги учасникам бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України.


Після жвавого обговорення та дискусій  депутатський корпус не погодився внести зміни до штатного розпису комунального некомерційного підприємства «Болехівська центральна міська лікарня» Болехівської міської ради, який запропонувала адміністрація лікарні. За це рішення проголосували лише 5 депутатів.


За словами директора підприємства Юрія Мазура, який презентував проєкт рішення, для покращення надання медичної допомоги населенню та збільшення надходжень від НСЗУ на утримання лікарні необхідно внести такі зміни до штату закладу:
- у консультативно діагностичному центрі – 0,25 посади лікаря-нарколога замінити  на 0,25 посади лікаря-уролога, ввести 0,25 посади лікаря-ортопеда-травматолога;
- у центрі терапевтичної та паліативної допомоги – ввести 1,0 посади завідувача центру, 0,25 посади лікаря-невропатолога та 0,5 посади старшої сестри медичної;
- у центрі хірургії, травматології, гінекології з палатою інтенсивної терапії – вивести 1,5 посади лікаря-хірурга ургентного, ввести 0,5 посади лікаря-хірурга, 0,5 посади лікаря-травматолога та 0,5 посади лікаря-уролога. 
На думку депутатів, штатний розпис потребує й інших змін. Недостатньо годин на тиждень працює лікар-інфекціоніст та лікар-офтальмолог, необхідно ввести посаду лікаря-офтальмолога ургентного тощо.


На такі пропозиції колег депутат обласної ради,  директор лікарні Юрій Мазур пояснив, що наразі усі лікарі медустанови працюють відповідно до фінансування, наданого закладу Національною службою здоров'я України за результатами роботи у 2022 році. Якщо вдасться збільшити фінансування лікарні за результатами роботи у 2023 році, то вже у кінці поточного року знову можна розглядати питання про внесення нових змін до штатного розпису.
Однак обговорення не увінчалося успіхом, зміни до штату обранці не погодили.

Не набрали необхідної кількості голосів і проєкти рішень, що стосувалися звітів про виконання Програми підтримки самозабезпечення Болехівської територіальної громади харчовими продуктами на 2022-2024 роки «Сади Перемоги» та Програми соціально-економічного та культурного розвитку Болехівської територіальної громади за І півріччя 2023 року.


Не погодили  депутати й зміни до Положення про відділ культури міськвиконкому.


Після тривалого обговорення депутатський корпус не затвердив і Стратегію розвитку Болехівської територіальної громади на 2023-2027 роки, яка розроблялася у партнерстві з Місцевою асоціацією органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» та мала стати основним орієнтиром для планування напрямів розвитку Болехівської територіальної громади міською радою.


Схвальними були рішення щодо надання матеріальних допомог жителям громади, військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях, та членам родин бійців, які загинули,  захищаючи територіальну цілісність нашої держави. А також щодо внесення змін до комплексної Програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки Болехівської міської ради на 2021- 2025 роки та до Статуту Міжрічанського ліцею Болехівської міської ради та затвердження його в новій редакції.


Були ухвалені й рішення щодо врегулювання земельних відносин.
Загалом із 60 проєктів рішень, які розглянули на засіданні, було ухвалено 42 рішення.

Майже 6 мільйонів гривень, які планували спрямувати на утримання комунальних доріг, виділили на ЗСУ

Таке рішення депутати Болехівської міської ради ухвалили сьогодні, 17 липня 2023 року, на позачерговому пленарному засіданні 33-ї сесії Болехівської міської ради. Сесія відбулася під головуванням міського голови Івана Яцинина у приміщенні міської...

Відбулося позачергове пленарне засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 11 липня 2023 року, відбулося пленарне засідання позачергової тридцять другої сесії Болехівської міської ради VIII демократичного скликання. Для роботи у засіданні зареєструвалося 19 депутатів. Серед запрошених були керівники і працівники...

Чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради: коротко про головне

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина про скликання сесії, сьогодні, 9 травня 2023 року, відбулося чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради. Для роботи у ній зареєструвалося 18 депутатів із 26 обраних. Участь у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

УВАГА❗

УВАГА❗

01 лют, 2024 0

Авторизація