Майже 6 мільйонів гривень, які планували спрямувати на утримання комунальних доріг, виділили на ЗСУ – рішення ради
17 лип, 2023 0 Коментарів 371 Перегляд

Майже 6 мільйонів гривень, які планували спрямувати на утримання комунальних доріг, виділили на ЗСУ – рішення ради

Таке рішення депутати Болехівської міської ради ухвалили сьогодні, 17 липня 2023 року,  на позачерговому пленарному засіданні 33-ї сесії Болехівської міської ради.

Сесія відбулася під головуванням міського голови Івана Яцинина у приміщенні міської ради. На засідання прибули 22 депутати із 26 обраних. Участь у роботі ради взяли заступники міського голови, керівники та працівники управлінь, відділів міськвиконкому, комунальних підприємств, старости старостинських округів. 

Розпочалося засідання хвилиною мовчання: присутні вшанували пам'ять всіх полеглих захисників та захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів.

Обговорюючи проект порядку денного пленарного засідання, депутати додатково включили одне питання про скасування рішення Болехівської міської ради від 26.08.2020  № 45-54/20, та погодили його зі змінами. У цілому порядок денний позачергового засідання налічував 14 проектів рішень. 

Найперше обранці внесли зміни до бюджету Болехівської міської територіальної громади на 2023 рік. Зокрема, на виконання доручення голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлани Онищук про виділення субвенції для надання допомоги  на відновлення житлових будинків у селі Давидів Брід Великоолександрівської селищної громади Бериславського району Херсонської області, з резервного фонду міського бюджету виділено кошти для надання цільової субвенції в сумі 100 тис. гривень. Крім цього, кошти у сумі 5900,00 тис. гривень, які попередньо, на засіданні голів депутатських фракцій у раді, розподілили на ремонт доріг комунальної власності громади, спрямували на міську Програму підтримки Збройних Сил України на 2023 рік. Такі зміни до міського бюджету депутатський корпус ухвалив за пропозицією депутатки міської ради Тетяни Ориник. Зі слів депутатки, вона запропонувала внесення змін до головного фінансового документу громади, враховуючи думку громадськості.

Оскільки усі цільові кошти з «дорожнього фонду» міського бюджету представники депутатського корпусу перенаправили на ЗСУ, у ході засідання з розгляду зняли проект рішення «Про затвердження переліку доріг комунальної власності територіальної громади, які планується ремонтувати у 2023 році». У зв’язку з цим, у 2023 році у Болехівській громаді не проводитимуть ремонт комунальних доріг та вулиць за кошти міського бюджету.

Опісля депутатський корпус погодив проекти рішень, що стосувалися виділення матеріальних допомог на лікування та на одноразову допомогу батьку зниклого безвісти військовослужбовця. 

Схвальним рішенням погоджені й зміни до міської Програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували  у складі  добровольчих формувань, учасників бойових дій  та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і  стримування збройної агресії російської  федерації  проти України, починаючи  з 20 лютого 2014 року, на 2023 рік.

Загалом було розглянуто 13 питань, які попередньо опрацьовані на засіданнях постійних профільних комісій. Всі питання порядку денного були підтримані депутатами ради. З рішеннями ради ви можете ознайомитися на сайті  ради «Поіменні голосування депутатів Болехівської міської ради».

Сесія Болехівської міської ради, призначена на 28 березня, не відбулася

Як уже повідомляли, 21 березня 2023 року, розпочала свою роботу 27 сесія Болехівської міської ради. У ході першого пленарного засідання депутати проголосували та ухвалили рішення лише за проєкти рішень щодо надання одноразових грошових допомог...

Із сесійної зали

Вчора, 21 лютого 2023 року, під головуванням міського голови Івана Яцинина відбулася чергова 26 сесія Болехівської міської ради. Участь у її роботі засідання взяли 23 депутати міської ради. На порядок денний було винесено 106 питань. Перед початком...

Відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 30 березня 2021 року, у Народному домі м.Болехова відбулася VІІ сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. Провів її міський голова Іван Яцинин, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 22 депутати міської...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація