35 сесія Болехівської міської ради: важливе із сесійного дня
19 вер, 2023 0 Коментарів 468 Переглядів

35 сесія Болехівської міської ради: важливе із сесійного дня

Сьогодні,  19 вересня 2023 року, відповідно до розпорядження міського голови, відбулося засідання чергової 35-ї сесії Болехівської міської ради. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалися 22 депутати із 26 обраних. Участь у сесії взяли керівники та працівники управлінь, відділів міськвиконкому, комунальних підприємств, старости старостинських округів. 

Розпочалося сесійне засідання хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам’ять захисників України, які віддали своє життя, відстоюючи суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. 

На розгляд депутатського корпусу було запропоновано понад шість десятків питань. Після обговорень порядок денний ухвалили без змін більшістю голосів.

Ключовими питаннями порядку денного традиційно були проєкти рішень, які мали фінансове навантаження. Депутати, зокрема, ухвалили Програму відшкодування вартості проїзду хворим з хронічною нирковою недостатністю, що отримують програмний гемодіаліз до міста розташування закладів, які надають послуги гемодіалізу, та у зворотному напрямку і спрямували на заходи програми 40,0 тис. гривень. Внесли зміни до Програми підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували  у складі  добровольчих формувань, учасників бойових дій  та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської  федерації проти України та додали 100,0 тис. гривень для надання одноразових матеріальних допомог.

Погодили зміни до міського бюджету громади, які стосувалися в основному фінансування міських програм. Зокрема, на Програму підтримки співвласників багатоквартирних будинків на території міста Болехова виділили 89,0 тис. гривень;   Програму розвитку футболу на території Болехівської міської територіальної громади - 100,0 тис. гривень; Програму з проведення нормативної грошової оцінки земель громади для оновлення оцінки земельних ділянок в межах та за межами с. Тисів, с. Танява, с. Міжріччя, с. Гузіїв - 23,0 тис. гривень; Програму основних заходів управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому - 75,0 тис. гривень. 
З-поміж іншого 19,981 тис. гривень виділили на завершення капітального ремонту з облаштуванням бруківки на території Болехівського ліцею №2 «Науковий». А також врахували субвенцію на співфінансування реалізації заходів грантового проекту «Створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові» у сумі 50,0 тис. гривень.Та на придбання медичного обладнання, інвентарю, меблів для КНП «Болехівська ЦМЛ» у сумі 127,29315 тис. гривень.

Підтримали на засіданні й звіт директора Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» про виконання фінансового плану підприємства за 6 місяців 2023 року.

Одностайно депутати погодили проєкти рішень про надання одноразових грошових допомог військовослужбовцям та рідним загиблих бійців, а також матеріальних допомог на оздоровлення жителям громади.

Схвальним рішенням погоджено створення віддалених робочих місць адміністраторів Центру надання адміністративних послуг. Цим рішенням уповноважено старост старостинських округів  виконувати обов’язки адміністраторів Центру надання адміністративних послуг Болехівської міської ради. 

Депутатський корпус визнав виконавчий комітет Болехівської міської ради органом державної реєстрації актів цивільного стану та уповноважив посадових осіб виконавчого комітету Болехівської міської ради проводити державну реєстрацію актів цивільного стану. Таке рішення дасть змогу працівникам ЦНАПу реєструвати народження фізичної особи та її походження, шлюб та смерть.
Не знайшов підтримки депутатів проект рішення,   який стосувався виконання Програми підтримки самозабезпечення Болехівської територіальної громади харчовими продуктами на 2022-2024 роки «Сади Перемоги».

А от звіт про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Болехівської територіальної громади за І півріччя 2023 року та Стратегію розвитку Болехівської територіальної громади на 2023-2027 роки, які розглядалися вдруге, міські обранці   підтримали.
Погодив депутатський корпус прийняття у комунальну власність  громади   вантажного електровелосипеда Ardis загальною вартістю 28 998 грн. та передачу його на баланс Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Болехівської міської ради. 

Міська рада заслухала роботу керівника відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою міськвиконкому за 2022 та І-е півріччя 2023 року. У ході обговорення депутати поставили низку питань начальнику відділу Б.Чеху, які стосувалися його роботи на займаній посаді, та виконання доручень постійної депутатської комісії. Після отримання усіх відповідей, інформацію керівника відділу про роботу взяли до відома.

Відтак рада погодила перейменування вулиць без зміни нумерації будівель у населених пунктах Болехівської територіальної громади. Зокрема, у м. Болехові перейменують такі вулиці: вул. Гагаріна на вул. Богдана Янишина; вул. Ломоносова на вул. Опанаса Заливахи; вул. Лермонтова на вул. Назарія Яремчука; вул. Некрасова на вул. Мирона Мицака; вул. Островського у м. Болехові на вул. Захисників України; вул. Пугачова у м. Болехові на вул. Сніжну; вул. Пушкіна у м. Болехові на вул. Івана Василечка; вул. Гоголя  у м. Болехові на вул. Затишну. У с. Гузієві вул. Колгоспну на вул. Свободи, а в с. Тисові вул. Гагаріна на вул. Степана Бандери, вул. Гоголя на вул. Довженка.

На засіданні також заслухали низку проектів рішень з питань земельних відносин. На жаль, не набрали необхідної кількості голосів проєкти рішень про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, з метою продажу права оренди на них на земельних торгах у формі електронного аукціону. 

- Голосування за ці проєкти рішень важливі тим, що до бюджету надійшло б більше коштів від орендної плати. Ми вже надавали в оренду схожі ділянки у Поляниці та Тисові. Нині землі не пустують, обробляються, любо глянути, - пояснив міський голова Іван Яцинин на засіданні ради. 

Однак депутати не погодилися з позицією міського голови та не підтримали ці проєкти рішень.

На завершення пленарного засідання депутати заслухали звіти про роботу першого заступника міського голови Василя Юрочка та заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ілони Калитин. 

Із рішеннями 35-ї сесії Болехівської міської ради можна буде ознайомитися на офіційному сайті ради після їх оприлюднення у визначені законом терміни. 
Деталі засідання - у відеотрансляції за посиланням https://fb.watch/n9jkmNvuvd/

Майже 6 мільйонів гривень, які планували спрямувати на утримання комунальних доріг, виділили на ЗСУ

Таке рішення депутати Болехівської міської ради ухвалили сьогодні, 17 липня 2023 року, на позачерговому пленарному засіданні 33-ї сесії Болехівської міської ради. Сесія відбулася під головуванням міського голови Івана Яцинина у приміщенні міської...

Чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради: коротко про головне

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина про скликання сесії, сьогодні, 9 травня 2023 року, відбулося чергове засідання 28 сесії Болехівської міської ради. Для роботи у ній зареєструвалося 18 депутатів із 26 обраних. Участь у...

Із сесійної зали

Вчора, 21 лютого 2023 року, під головуванням міського голови Івана Яцинина відбулася чергова 26 сесія Болехівської міської ради. Участь у її роботі засідання взяли 23 депутати міської ради. На порядок денний було винесено 106 питань. Перед початком...

0 Коментарів

Авторизація