Навчальний захід з питань доступу до публічної інформації
19 травень, 2021 0 Коментарів 636 Переглядів

Навчальний захід з питань доступу до публічної інформації


На запрошення міського голови Івана Яцинина регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області Людмила Непийвода разом із регіональним координатором взаємодії з громадськістю Світланою Дем’янчук провела для працівників міськвиконкому навчальний захід на тему «Виконання розпорядниками вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації». 
Захід проходив з використанням новітніх технологій дистанційного навчання. Участь у навчанні взяли міський голова Іван Яцинин, секретар міської ради Ігор Герецький, перший заступник міського голови Василь Юрочко, заступник міського голови Ілона Калитин, керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків, начальник відділу правового забезпечення та питань майна комунальної власності міськвиконкому Ярослав Голубка, начальник організаційного відділу міськвиконкому Наталія Шульга та відповідальна особа з питань доступу до публічної інформації Ірина Стриченюк. 
Під час зустрічі Людмила Іванівна звернула увагу присутніх на необхідності  забезпечення конституційного права людини і громадянина на доступ до інформації та зупинилася на найактуальніших проблемних питаннях у сфері доступу до публічної інформації в сучасних умовах.
Зокрема, були висвітлені практичні питання щодо реалізації вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації», надані рекомендації щодо  складання внутрішніх розпорядчих документів з питань доступу до публічної інформації,  роз’яснено вимоги щодо термінів надання відповідей на запити на публічну інформацію та форми надання відповідей на запити, в тому числі й запити на інформацію про особу та інші. Крім цього, було детально розкрито питання відповідальності за порушення законодавства у сфері доступу до інформації.
 Під час зустрічі Світлана Деменчук своєю чергою розповіла про основні порушення, які виникають під час надання публічної інформації, що були виявлені під час моніторингової роботи  регіонального представника Уповноваженого з прав людини у  2020 році. Зокрема, розповіла, як надати законну відповідь на запит у разі, якщо доступ до інформації обмежується; як розглядати запит та інформацію, що має бути надана невідкладно (протягом 48 годин), і стосується питань забезпечення права на охорону здоров’я, потрібна для захисту життя чи свободи особи, її безпеки, або тієї, що пов’язана із аваріями, катастрофами, небезпечними природними явищами тощо. 
У ході  зустрічі присутні мали можливість почути аргументовані роз’яснення з усіх питань, які їх цікавили у частині забезпечення вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Також регіональний представник запросила присутніх звертатися за консультаціями до представництва у випадках, коли є сумніви стосовно надання тих чи інших даних.
На завершення заходу  міський голова Іван Яцинин подякував представникам Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області  за змістовну зустріч та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Постійна комісія міської ради з питань охорони прав людини, законності, правопорядку, регламенту,

Як уже повідомляли, у Болехівській міській раді триває підготовка до пленарного засідання другої сесії. Основною складовою підготовчого процесу є засідання постійних комісій. Сьогодні, 16 грудня 2020 року, у Болехівській міській раді відбулося...

Міський голова провів черговий прийом громадян з особистих питань

Відповідно до розпорядження міського голови кожний 1,3,5 понеділок місяця за попереднім записом проводиться прийом громадян. Сьогодні, 2 березня 2020 року, міський голова Богдан Мельник провів черговий прийом громадян з особистих питань. Для...

Триває підготовка до першого у цьому році пленарного засідання

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, 21 січня 2020 року о 10.00 годині у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання 50 сесії Болехівської міської ради. Передує пленарним...

0 Коментарів

Авторизація