Двоє осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали власне житло
02 чер, 2021 0 Коментарів 1 670 Переглядів

Двоє осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали власне житло

Забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа,   є одним із пріоритетних завдань у системі соціального захисту дітей. Відповідно до постанови Кабінету  Міністрів України від 1 червня 2020 р. № 515 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. № 877» місцевий бюджет Болехівщини у 2020 році отримав субвенцію з державного бюджету для виплати   грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сумі 1083729 гривень для  трьох осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.
 
Процедура пошуку, оцінки, придбання та оформлення житла для даної категорії осіб зайняла чимало часу, але, завдяки злагодженій взаємодії керівництва громади, служби у справах дітей, Болехівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, управління праці та соціального захисту населення, двоє щасливців вже у власних домівках. Треба зазначити, що вартість придбаних квартир за рахунок субвенції не перевищила граничну вартість на придбання даних об’єктів.  При укладенні договорів купівлі-продажу квартир, власниками яких стали названі особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування накладено заборони на їх відчуження протягом десяти років.

У рамках відзначення Дня захисту дітей на Болехівщині міський голова Іван Яцинин урочисто вручив ключі від квартир, а також подарунки та солодощі двом особам з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.
  • На Болехівщині проживають 24 дитини-сироти та 10 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримали цей статус через різні життєві обставини. Не всі з них  мають  житло, а найчастіше  навіть не забезпечені мінімальною нормою житлової площі. Завдяки субвенції з державного бюджету  ви уже реалізували своє право на компенсацію та вибрали житлове приміщення, ще один мешканець громади -  у пошуку квартири або приватного  будинку – залежно від того де захоче жити, у місті  чи у селі, на Болехівщині чи у будь-якому іншому куточку України, - зазначив Іван Васильович перед врученням ключів від житла.
Щасливими власниками однокімнатних квартир стали житель с.Поляниця Андрій Федишин та жителька Болехова Наталія Павлишин. Щиро вітаючи їх з цією радісною подією, Іван Яцинин побажав, щоб у новому житлі панували лише злагода та мир, був достаток, сімейне благополуччя, затишок і комфорт.

Сповнені радістю від такої значної у їхньому житті події, Андрій Федишин та Наталія Павлишин щиро подякували всім, завдяки кому у них здійснилася мрія. 

День захисту дітей - з турботою про майбутнє

У перший день літа, 1 червня, в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя. Але особливої нашої турботи та опіки...

Депутати Болехівської міської ради затвердили більше десятка міських цільових програм та

Сьогодні на черговому пленарному засіданні депутати Болехівської міської ради затвердили низку міських цільових програм та розподілили витрати на реалізацію заходів програм. Загалом обсяг коштів бюджету, спрямований на виконання регіональних...

Питання забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обговорили

Сьогодні під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук відбулася онлайн-нарада де йшлося про виплату грошової компенсації для придбання житла дітям-сиротам, дітям, які позбавлені батьківського піклування та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація