У День Героїв вшанували борців за волю України
23 травень, 2022 0 Коментарів 575 Переглядів

У День Героїв вшанували борців за волю України

23 травня в Україні відзначають День Героїв - день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, свято величі духу українських вояків. 

У Болехові борців за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни вшанували покладанням квітів до пам’ятного знаку – Хреста Героям ОУН-УПА.

У церемонії покладання квітів взяли участь міський голова Іван Яцинин, секретар міської ради Ігор Герецький, заступниця міського голови Ілона Калитин  та керуючий справами міськвиконкому Іван Івашків. 

Присутні запалили лампадки та хвилиною мовчання і молитвою вшанували світлу пам’ять усіх Героїв України - борців, які поклали своє життя на жертовник нації, на захист України.

Нагадаємо, у рамках відзначення Дня Героїв відремонтували Хрест Героям ОУН-УПА та впорядкували прилеглу територію, у центральній частині міста впродовж тижня діятиме виставка-експозиція національно-патріотичного спрямування, яка орієнтована на ознайомлення відвідувачів із правдивими фактами надважливих історичних подій в Україні.

Без вшанування минулого немає майбутнього…

Щороку 23 травня в Україні відзначають День Героїв або Свято Героїв. Це день пам'яті всіх українців, які у різні часи присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України...

Староста Міжрічанського старостинського округу відзвітувала перед громадою про роботу за рік

Стартувала звітна кампанія очільників старостинських округів Болехівської громади. Вчора, 20 лютого 2022 року, відбувся звіт старости Міжрічанського старостинського округу Лілії Герило перед громадою про проведену роботу у 2021 році. Зібрання...

У Болехові вшанували пам’ять Тараса Шевченка

За доброю традицією, яка передається із покоління до покоління, з нагоди 207-ї річниці із дня народження Тараса Шевченка в Болехові вшанували пам’ять Великого Кобзаря. У пошануванні духовного батька української нації взяли участь міський голова...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація