Назавжди 27… На Болехівщині попрощалися з мужнім, хоробрим захисником України Петром Гав’яком
15 бер, 2023 0 Коментарів 679 Переглядів

Назавжди 27… На Болехівщині попрощалися з мужнім, хоробрим захисником України Петром Гав’яком

Боляче втрачати наших героїв… Хоробрих, сміливих, сильних, вірних собі і державі. Боляче прощатися… Нестерпно боляче, коли прощаєшся з молодими людьми, які мали розбудовувати і творити нашу країну.

Сьогодні, 15 березня 2023 року, громада попрощалася з мужнім, хоробрим захисником України Петром Гав’яком. Хлопець служив у лавах Збройних Сил України водієм-машиністом екскаватора відділення інженерної техніки інженерного взводу батальйону матеріального забезпечення військової частини. Був вірним військовій присязі. Виявивши стійкість та мужність загинув у бою за Батьківщину 4 березня 2023 року у Верхньокам'янську Бахмутського району Донецької області.

Звістка про загибель нашого земляка Петра Гав’яка шокувала рідних та знайомих, адже його цінували, любили та поважали, за золоті руки, добре серце та величезну любов до людей.

Провести 27-річного Героя останньою земною дорогою прийшли рідні друзі, однокласники, односельчани, побратими, представники місцевої влади, всі, хто знав Петра. Біля рідного дому бійця за участю священників з Болехівського, Долинського, Вигодського та Витвицького деканатів ПЦУ  і УГКЦ відбулася поминальна панахида. 

 «Так само як Бог прийшов на цей світ боротись, так і ми прийшли в нього для боротьби. Нині це боротьба із зовнішнім ворогом. Тільки ми можемо нести цей хрест. Кожен солдат — в окопі, в розвідці, в небі — захищає нас, часто ціною власного життя. Петро обрав шлях воїна, який попри все б'ється за тих, кого він любить. Завдяки його жертві й відвазі ми живемо і продовжуємо боротьбу. І хоч життя людське на землі має своє закінчення, його подвиг житиме вічно! Тепер він в небесному пантеоні національних героїв!" — зазначив священник Олександр Васютин під час прощання з воїном.

Вчителька Галина Юріївна запам'ятала його енергійним хлопцем з великим добрим серцем, який завжди був готовий допомогти: "Петро закінчив наш освітній заклад. Це був хлопець невимовної енергії. Йому було мало класних кімнат і коридорів, бо він не міг всидіти на місці без діла. Часто просив дати йому бодай якусь роботу, щоб допомогти".

Молодий Петро назавжди полишив дружину Дарію, маму Надію, сестру Марію, брата Андрія… Відчуття порожнечі після втрати найдорожчої людини ще довго не покидатиме їхні серця…

Під тужливу мелодію оркестру колона рушила до церкви, де провели чин відспівування. Далі траурна процесія в супроводі військових та під заупокійний дзвін вирушила до сільського  цвинтаря. 

Церемонія прощання з Героєм завершилася виконанням Гімну України «Ще не вмерла Україна» та під звуки автоматних черг. Жовто-синій стяг, який огортав домовину полеглого, військові ставши навколішки  подарували матері Героя на вічну пам’ять про подвиг сина, захисника і Героя України.

Пам’ятаймо подвиг Героя, який ціною власного життя щоденно наближав Перемогу. Тепер він з гідністю триматиме для нас небо, так, як захищав нас на землі.

Щирі співчуття родині загиблого воїна-захисника. Нехай Господь дасть вам сили пережити горе, яке ніколи не мине, не забудеться, не зміліє. 

Світла пам‘ять і вічна шана Герою… 

У Болехівській територіальній громаді оголошено Дні жалоби

Болехівська територіальна громада знову у скорботі. Кривава війна без жалю забрала ще одне життя нашого земляка Гав’яка Петра Володимировича … Виявивши стійкість та мужність у бою за Батьківщину, 27-річний житель с.Тисова Перо Гав’як загинув 4...

До рідного дому назавжди повертається Герой України Гав’як Петро Володимирович

Сьогодні на Болехівську землю, у рідний Тисів, привезуть тіло нашого захисника Гав’яка Петра Володимировича, який віддав своє життя за Батьківщину під час бойового зіткнення з підрозділами збройних сил російської федерації у Верхньокам'янську...

Невимовна втрата: на фронті загинув ще один Герой з Болехівської громади

З сумом повідомляємо, що у кривавій війні, яку розгорнула росія проти України, захищаючи рідну землю, загинув наш земляк, уродженець села Тисова — Гав’як Петро Володимирович. Петро народився у 1995 році. У сім'ї був третьою наймолодшою дитиною. Коли...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація