Староста Михайло Іванів відзвітував про роботу перед жителями Козаківського старостинського округу
23 лют, 2024 0 Коментарів 133 Перегляди

Староста Михайло Іванів відзвітував про роботу перед жителями Козаківського старостинського округу

Вчора, 22 лютого 2024 року, відбувся звіт про роботу у 2023 році старости Козаківського старостинського округу Михайла Іваніва перед громадою округу. Зібрання провели у сільському клубі. Участь у звіті взяв міський голова Іван Яцинин, заступник міського голови Ілона Калитин, начальник управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради Богдан Мельник, депутатка Болехівської міської ради Надія Заляско та жителі округу.  

Перш ніж перейти до заслуховування звіту, присутні хвилиною мовчання вшанувати пам’ять Героїв України, які віддали своє життя в боротьбі з російським окупантом. 


Свою доповідь Михайло Іванів розпочав із статистичних даних. Зокрема, він зазначив, що у громаді зареєстровано 1218 осіб. На території старостату діють комунальні заклади, які утримуються за рахунок бюджету громади, та підприємства, установи і організації приватної та державної форми власності, на яких працюють жителі сіл.


За словами старости, у 2023 році до нього з питань надання правової допомоги у вирішенні земельних та майнових питань звернулося понад 120 громадян, ще  53 особам надана допомога з питань успадкування, складання заповітів, посвідчення довіреностей, завірення копій тощо. Крім цього, у звітному періоді видано 388 довідок, витягів та характеристик. 


У ході виступу особливу увагу староста звернув на організацію роботи у окрузі спільно з волонтерами та небайдужими жителями громади щодо долучення до загальнонаціонального спротиву повномасштабному вторгненню росії в Україну та допомоги військовослужбовцям.
Михайло Іванів зазначив, що із округу від початку повномасштабної військової агресії росії на захист Батьківщини стало 65 осіб (Сукіль - 17 осіб, Козаківка – 48 осіб). Підтримується постійний зв'язок з військовослужбовцями та волонтерами, надається допомога родичам загиблих військовослужбовців зі збором та подачею документів на різні види допомог. У минулому році отримали від волонтерів та видали літню форму та взуття військовослужбовцям з старостату.


Під час доповіді староста повідомив, що у минулому році він брав  участь у проєкті «Halli 2.0» з проєктом «Сукільські водоспади», у рамках якого було проведено оцифрування водоспаду Плайський  верхній. 

Значна увага у звітному році приділялася благоустрою населених пунктів. З допомогою лісничих Козаківського і Сукільського лісництв розчистили канави біля сільського стадіону. 

Силами Болехівського комбінату комунальних підприємств та підрядних організацій розчищено водовідвідну канаву на вул. Молодіжній у с.Сукіль протяжністю 145 м. Ці роботи дали змогу попередити підтоплення трьох житлових будинків та руйнування дороги. Розчищено водовідвідну канаву на вул. Івана Франка в с.Сукіль протяжністю 440 м. Попереджено руйнування центральної вулиці села стічними водами та утворення ожеледиці у зимовий період, що забезпечить умови безперешкодного проїзду  транспорту до села. грейдерування вулиці Незалежності та вул. Б. Мандрика в с.Козаківка. Проведено поточний ремонт системи вуличного освітлення в селах. Власними силами проведено поточний ремонт ділянки вул. І. Франка в с.Сукіль та ділянки вул. Незалежності в с.Козаківка. 


Після доповіді старости усі присутні мали змогу запитати у представників міської ради про перспективи розвитку Козаківського старостинського округу та озвучити наболілі проблеми. Жителі округу активно цікавилися ходом проведення оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти на території громади та жваво обговорювали проект рішення міської ради щодо перепрофілювання (зміну типу), перейменування та ліквідацію філій закладів загальної середньої освіти. Цікавилися порядком отримання та розподілу освітньої субвенції, можливістю дофінансування видатків на виплату заробітної плати вчителям з місцевого бюджету, організацією довозу учнів до навчального закладу в різні пори року тощо.


Запитували про порядок розподілу та зарахування так званого «військового ПДФО», про можливість отримання пільг окремими категоріями населення на придбання дров, на безоплатне харчування дітей у навчальному закладі та інше. Просили вирішити питання організації дозвілля у старостинському окрузі для дітей та молоді.


Обговорюючи актуальні питання, що стосуються старостинського округу, міський голова Іван Яцинин подякував людям за небайдужість та допомогу Збройним Силам України і запросив мешканців сіл до подальшої тісної співпраці.





Триває звітна кампанія старост старостинських округів у Болехівській громаді

Вчора, 21 лютого 2024 року, у приміщенні адміністративного будинку про роботу за 2023 рік прозвітував староста Поляницького старостинського округу Андрій Стельмах. Участь у звіті взяли міський голова Іван Яцинин, заступник міського голови Ілона...

Староста Тисівського старостинського округу Володимир Савчук прозвітував про роботу перед громадою

Вчора, 15 лютого 2024 року, у Будинку культури села Тисова відбувся звіт старости Тисівського старостинського округу Володимира Савчука про роботу в 2023 році. Участь у звіті взяли міський голова Іван Яцинин, перший заступник міського голови Василь...

Увага! Звіти старост старостинських округів Болехівської територіальної громади!

20 лютого 2023 року о 14.00 годині у приміщенні Будинку культури с. Тисова на вул. Грушевського, 57-В відбудеться звіт старости Тисівського старостинського округу Савчука Володимира Богдановича про роботу за 2021 -2022 роки. 22 лютого 2023 року о...

0 Коментарів

Авторизація