Завдяки таким воїнам Україна переможе: в Козаківці відкрили пам’ятні дошки загиблим Героям України
26 сер, 2024 0 Коментарів 74 Перегляди

Завдяки таким воїнам Україна переможе: в Козаківці відкрили пам’ятні дошки загиблим Героям України

У день народження нашої держави, 24 серпня,  в Козаківці на будівлі ліцею ім. Катерини Мандрик – Куйбіди з’явилися ще дві меморіальні дошки. Їх відкрили на честь колишніх учнів навчального закладу, воїнів Збройних Сил України, які віддали свої життя у боротьбі за Україну, за її цілісність та незламність  - Івана Мандрика та Дмитра Крошнея.

На відкриття меморіальних дощок  зібралися їхні родини, односельчани, учні та вчителі навчального закладу, представники влади, побратими, друзі.

Право відкрити меморіальні дошки було надано рідним Героїв: сину нашого захисника Дмитра Крошнея Олександрові та трьом братам воїна: Петрові, Руслану та Олександрові; брату воїна Івана Мандрика Василю та племіннику Івану.


Хвилиною мовчання учасники скорботної урочистості вшанували пам’ять українських воїнів, які віддали свої життя у боротьбі з російськими загарбниками.


Міський голова Іван Яцинин нагадав про цінності, за які бореться Україна з агресором і за які віддають життя воїни та зазначив: «Наші відважні воїни здійснили найбільший подвиг справжнього чоловіка – віддали своє життя за цілісність і незалежність України. На віки вічні їхні імена будуть вписані в історію нашої громади як Героїв. Нехай добрий, світлий спомин про мужніх захисників стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів – усіх, хто знав їх, любив і шанував".


- Хочу висловити щирі слова вдячності батькам та рідним наших захисників,   Івана Мандрика та Дмитра Крошнея, за виховання справжніх патріотів, які за покликом серця стали на захист України, - сказав староста старостинського округу Михайло Іванів.  - Дошки шани, які ми відкриваємо, це не просто зображення, написані слова, це світла пам’ять про Героїв, пам’ять для наступних поколінь, щоб учні знали, що тут навчалися справжні Герої, військовослужбовці, які захищали незалежність нашої держави, які загинули, як справжні воїни. Завдяки таким воїнам наша держава стоїть і буде стояти!


Слова подяки та пошани на адресу полеглих воїнів, яким цього дня відкривали меморіальні дошки, сказала й директорка ліцею Людмила Крисько.


Місцеві священники - отець Петро Іванів, настоятель храму св. Покрови  ПЦУ та отець Мирослав Чорний, настоятель храм  святого Івана Предтечі УГКЦ  - відправили молебень за Україну та панахиду за загиблими воїнами. 


Наші воїни неодмінно володіли незламним духом та безмежною любов'ю до нашої країни, впевненістю, відвагою, незламністю. Вони були прикладом для всіх нас, показуючи що справжня мужність полягає не тільки у фізичній силі, але й у внутрішній силі характеру та патріотизмі. 


І допоки ми живі – житиме пам’ять про наших Героїв, які з меморіальних дощок пам’яті щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів та працівників ліцею, нагадуватимуть кожному з нас, що вони поклали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.
Слава Україні! 
Героям слава!!!🇺🇦🇺🇦





Відкрили ще чотири меморіальні дошки полеглим захисникам з Болехівської громади 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Вчора у Болехівському ліцеї №2 «Науковий» відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок ще чотирьом військовослужбовцям з Болехова, які загинули захищаючи Україну від російських загарбників, колишнім учням цього навчального закладу: Янишину...

У старостинських округах Болехівської громади відкрили меморіальні дошки Героям

Герої, які загинули, віддали найдорожче – своє життя, захищаючи Україну та рідну громаду. Сьогодні їх імена та світлини увіковічені у меморіальних дошках, які розмістили на стінах освітніх закладів Тисівського, Поляницького, Козаківського ліцеїв, в...

Відкрили меморіальні дошки загиблим Героям

Сьогодні на території Болехівського ліцею №1 «Академічний» відбулося урочисте відкриття меморіальних дощок військовослужбовцям з Болехова, які загинули захищаючи Україну від російських окупантів та були випускниками цього навчального закладу....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація