Відбулася чергова сесія міської ради: які рішення ухвалено
18 вер, 2024 0 Коментарів 39 Переглядів

Відбулася чергова сесія міської ради: які рішення ухвалено

Сьогодні, 18 вересня 2024 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, відбулося засідання чергової 46-ї сесії Болехівської міської ради.

На засідання прибули 19 депутатів із 26 обраних. Участь у роботі сесії взяли керівники та спеціалісти управлінь, відділів виконавчого комітету, старости старостинських округів, громадськість.

Засідання розпочали із вшанування пам’яті загиблих захисників України, що поклали своє життя в боротьбі з російським агресором, хвилиною мовчання.

Порядок денний засідання депутати ухвалили без змін, оскільки усі пропозиції, подані міськими обранцями, не знайшли підтримки у більшості колег.

Розгляд питань депутатський корпус розпочав із внесення змін до  бюджету Болехівської міської територіальної громади  на 2024 рік. Зокрема, враховуючи перевиконання дохідної частини загального фонду бюджету міської територіальної громади за 8 місяців поточного року, збільшили обсяг доходів загального фонду бюджету міської територіальної громади на суму 1863,0 тис. гривень. А також здійснили перерозподіл бюджетних призначень та внесли зміни у бюджетні призначення головних розпорядниках коштів. Депутати підтримали й пропозицію міського голови щодо виділення коштів для придбання екскаватора. Така техніка у автопарку комунального підприємства вкрай важлива і необхідна для оперативного реагування та вирішення різних господарських потреб громади. Адже через відсутність спецтехніки підприємство було змушене постійно винаймати  її, що своєю чергою приводило до витрат додаткових коштів з міського бюджету (докладніше про зміни до бюджету тут: https://docs.google.com/.../1-cQCmyIksXISn661aHJ.../edit ).

Схвальними рішеннями депутати надали матеріальні допомоги військовослужбовцям, які беруть  участь у бойових діях для забезпечення  заходів з національної безпеки  і оборони України, рідним загиблих військових на лікування, а також разові матеріальні допомоги до роковин трагедії. Вперше були ухвалені рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги особам, які брали участь у будівництві фортифікаційних споруд, що розташовані на важливих (загрозливих) напрямках.

Заслухавши доповідь директора Комунального некомерційного підприємства  «Центр первинної медичної допомоги», міські обранці затвердили  звіт про  виконання фінансового плану підприємства за 6 місяців 2024 року та внесли зміни до фінансового плану на поточний рік.

На виконання вимог нормативно-правових актів вищих органів влади відповідним рішенням встановлено розмір кошторисної заробітної плати при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів міського бюджету.

На засіданні депутати також схвалили звернення Болехівської міської ради до Верховної ради України та  Кабінету Міністрів України щодо критичного стану в енергетиці.

З метою приведення установчих документів до чинного законодавства схвальним рішенням перейменовано Комунальний заклад «Болехівська мистецька школа» в Комунальний заклад «Болехівська школа мистецтв» та затвердили статут закладу у новій редакції.
Відтак було ухвалено низку рішень з питань врегулювання земельних відносин. Загалом на засіданні ухвалили 58 рішень, з якими, відповідно до чинного законодавства, через п’ять робочих днів можна буде ознайомитися за посиланням: https://www.vote.bolekhiv-rada.gov.ua/.../2024-%D1%80%D1.../

Відбулася чергова сесія Болехівської міської ради

Сьогодні, 21 серпня 2024 року, відбулася чергова 45-а сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. Засідання розпочали із вшанування пам’яті загиблих захисників України, які поклали своє життя в боротьбі з російським агресором,...

Сесія, яка скликалася тричі, таки відбулася

Сьогодні, 19 березня, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина, відбулося позачергове 40 пленарне засідання Болехівської міської ради. Участь у засіданні взяли 24 депутати із 26 обраних, а також керівники управлінь, відділів...

Позачергове засідання міської ради: які рішення ухвалені

Сьогодні, 19 січня 2024 року, відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 09.01.24 № 08-р, відбулася позачергова 39-та сесія Болехівської міської ради VІІI демократичного скликання. На засідання прибули 23 депутати із 26 обраних....

0 Коментарів

Авторизація