На території Болехівської міської ради посилили карантинні обмеження до 31 липня 2020 року
22 чер, 2020 0 Коментарів 3 361 Перегляд

На території Болехівської міської ради посилили карантинні обмеження до 31 липня 2020 року

Сьогодні, 22 червня, під керівництвом міського голови м.Болехова Богдана Мельника відбулося спільне позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.
На засіданні комісій йшлося про продовження карантину та посилення контролю за дотриманням протиепідемічних заходів на території Болехівської міської ради. За результатами доповідей та з урахуванням їх обговорення члени комісій ситуацію, яка склалася, визнали такою, що потребує реагування та вжиття невідкладних заходів, тому продовжили карантин на території Болехівської міської ради до 31 липня 2020 року.
Начальниці управління праці та соціального захисту населення міськвиконкому, начальниці Центру надання адміністративних послуг міськвиконкому, завідувачу Болехівського сектору обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області доручено розпочинати прийом громадян о 10.00 годині з дотриманням відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.
Окрім цього на період дії карантину забороняється:
- перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно;
- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус;
- самовільно залишати місця самоізоляції, обсервації;
- відвідування закладів освіти її здобувачами в групах більше 10 осіб, крім участі у державній підсумковій атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання, зовнішньому незалежному оцінюванні, вступних випробуваннях;
- проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра;
- діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
- здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема у приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення.
Суб’єктам господарювання, що здійснюють пасажирські перевезення на території Болехівської міської ради, забезпечити посилення контролю за дотриманням протиепідемічних норм водіями та пасажирами, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року №23 (щодо організації протиепідемічних заходів під час надання послуг з перевезення пасажирів).
Дозволено роботу закладів культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять з кількістю учасників більше 10 осіб, проведення навчально-тренувальних занять дітей віком до 15 років за винятком вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл), відповідно до протоколу № 23 позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 17 червня 2020 року.
Директору КП «Болехівський ринок», у період роботи ринків у місті Болехові, доручено посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 06 червня 2020 року № 34 (щодо організації протиепідемічних заходів під час роботи ринків). 
Суб’єктам господарювання незалежно від форми власності на території Болехівської міської ради, діяльність яких передбачає надання послуг громадського харчування, - дотримуватися протиепідемічних норм, встановлених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 02 червня 2020 року № 32 (щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування).
Рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності та суб’єктам господарювання усіх форм власності на території Болехівської міської ради на період дії карантину внести (у разі необхідності) зміни до графіку їх роботи, які передбачатимуть різний час початку (закінчення) роботи залежно від територіального розташування, галузевої належності, специфіки виконання робіт чи надання послуг (такі види економічної діяльності, як оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів; поштова та кур’єрська діяльність; страхова діяльність; тимчасове розміщування та організація харчування; мистецтво, спорт, розваги та відпочинок; освіта; надання соціальної допомоги).
Сільським головам Болехівської міської ради постійно протягом карантину рекомендовано забезпечити неухильне виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 року № 500 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» та вимог даного протоколу міських комісій, з метою запобігання поширення коронавірусної хвороби COVID-19 на підпорядкованих територіях.
Детальніше з протоколом спільного позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації можна ознайомитися за посиланням https://bolekhiv-rada.gov.ua/protokolu-koronavirus.html.

Через погіршення епідемічної ситуації в області на території Болехівщини посилили карантинні заходи

Сьогодні, 17 червня, під керівництвом міського голови м.Болехова Богдана Мельника відбулося спільне позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії...

У Болехові продовжили карантин до 22 червня та послабили карантинні заходи

Сьогодні, 22 травня 2020 року, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної...

На території Болехівської міської ради продовжено карантин до 22 травня 2020 року з послабленням

Сьогодні, 11 травня 20200 року, відбулося чергове спільне позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тимчасової міської протиепідемічної комісії та міського штабу з ліквідації наслідків...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація