У Поляниці відсвяткували День села
02 сер, 2021 0 Коментарів 2 009 Переглядів

У Поляниці відсвяткували День села

День села Поляниці – це спільне свято, свято тих, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селі з особливим колоритом, традиціями й українською історією. Аби зберегти славні звичаї та традиції, примножити здобутки рідного села на радість дітям та внукам за доброю традицією недільного дня, 1 серпня, громада села відсвяткувала 434 річницю з дня першої письмової згадки про Поляницю. 
Зранку і до вечора в центрі села було святково та людно. З 9 години жителі та гості села мали можливість відвідати святкові богослужіння в храмах.
За гарною традицією були організовані спортивні змагання, а для наймолодших діяли різні розважальні атракціони. Впродовж дня з нагоди свята відбулися змагання із міні-футболу та волейболу серед дорослих. Участь у змаганнях взяли команди міста Болехова та сіл Тисів, Поляниця, Козаківка, Сукіль, Бубнище.
Урочистості з нагоди Дня села відбулися на літній сцені поблизу старої школи.
На святковий концерт завітали не лише односельці, а й гості з довколишніх сіл та Болехова, щоб разом відсвяткувати важливе для села свято.
Здавна гостей в Україні зустрічають хлібом і сіллю. Так і цього разу святковим короваєм привітали у Поляниці почесних гостей – міського голову Івана Яцинина.
Очільник громади Іван Яцинин привітав жителів Поляниці зі святом, побажав їм міцного здоров'я, достатку в родинах, мирного неба, успіхів у всіх справах, Божого благословення у житті та висловив щирі сподівання, що разом будемо  розбудовувати громаду, щоб життя в ній було комфортним. «Щасливий розділити разом з вами радість свята, бо знаю, що такі теплі зустрічі дарують силу та наснагу працювати і жити», - зазначив міський голова. 
Спільно з присутніми помолився за добру долю села та його громаду отець Михайло Дудар. У своєму привітальному слові настоятель храму побажав усім перш за все миру, міцного здоров’я, родинного щастя і здійснення найзаповітніших мрій на благо села, територіальної громади та рідної України. «Щоб не переводився рід український, нехай віщун радості – лелека приносить у ваші оселі якомога більше немовлят. Хай кожен наступний день буде зігрітий добром і теплом, повагою та розумінням від рідних і близьких», - побажав отець Михайло Дудар.
Щирі слова привітань з днем народження Поляниці та побажання розквіту для села лунали цього дня від старости Андрія Стельмаха.  Він також нагородив грамотами виконавчого комітету Болехівської міської ради за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу та з нагоди святкування Дня села учасників бойових дій АТО: Малендевича Ігоря Євгеновича, Мандрика Михайла Ярославовича, Марецького Мирона Івановича, Михалевича Ростислава Ігоровича, Пукаса Богдана Федоровича,  Фамелюка Михайла Ігоровича, Яцинина Василя Дмитровича.
За активну життєву позицію, громадську діяльність та з нагоди святкування Дня села грамоти також отримали жителі Поляниці Гаїв Степан Васильович, Дуб Зеновій Ярославович, Дубів Василь Васильович, Дубів Юрій Миронович та Стельмах Микола Миронович.
З нагоди свята цінні подарунки з рук старости отримали довгожителька села Барабаш Марія Дмитрівна, 1924 року народження, найповажніша пара  Яцининів Михайла Федоровича та Марії Юрківни, які  у злагоді, мирі, любові  і взаємоповазі прожили  разом більше 59 років, виховали  діточок, діждалися  внуків і правнуків,  та батьки найменшого жителя села Матвія Дубіва, який нещодавно народився у селі.
Урочистості були насичені змістовною концертною програмою, яка, на жаль, не була завершена через несподівану грозу. Віршованими рядками привітали односельчан найменші учасники святкового концерту - Вікторія та Іван Паламарі. Свої художні номери подарували глядачам чоловічий вокальний ансамбль клубу с.Поляниця, солісти Ганна Прокіпчин, Ольга Дубів, Аліна Петрюк, дует Юлії Мороз та Ганни Прокіпчин, народний аматорський колектив «Народні джерела» (керівник Ярослав Кіцул), дует Анатолія Ткача та Микола Чикаловського, квартет народного аматорського колективу народної пісні  «Родина». 
Відтак у зв’язку з погодними умовами та з міркувань безпеки організаторам довелось перервати урочистості. Через негоду не завершилися й спортивні змагання. 

Село Міжріччя Болехівської територіальної громади відзначило 650 років

День села – особливе свято, яке об’єднує всіх, хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось. Кожне село має свою історію, свою дату заснування, яку відзначають. Цієї неділі, 25 липня 2021 року, 650-у річницю з дня першої письмової...

СЕЛО МОЄ - ДУШІ МОЄЇ СВЯТО. Тисову - 557 років!

Поміж високих гір, у вузькій долині, на берегах швидкоплинної гірської річки Сукіль розкинулось мальовниче село Тисів. Як і кожне давнє село, воно овіяне таємничими легендами і ніхто достеменно не може сказати, коли воно було засноване і звідки...

У Болехові відсвяткували 648 років з дня заснування міста

Святкування визначних дат об’єднує громаду, дає кожному відчуття своєї належності до великого українського народу. Саме в такі дні ми згадуємо, що ми нащадки славних козаків, що в наших жилах тече не кров, а воля й свобода. А отже є у нас надія на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація