У Болехові відсвяткували 31-у річницю незалежності України
24 сер, 2022 0 Коментарів 546 Переглядів

У Болехові відсвяткували 31-у річницю незалежності України

Незалежність України, здобута багатовіковою боротьбою українського народу, є для українців міцним приводом для гордості та мотивацією для єдності. Особливо тепер, в умовах воєнного стану, коли наші мужні захисники та захисниці під жовто-блакитними прапорами борються за наше майбутнє, за рідну землю. 

Свято Незалежності України кожного року нагадує не тільки українському народу, але і всьому світу, про існування незалежної, демократичної, вільної та нескореної країни, сильний, єдиний та вольовий український народ.

У Болехівській територіальній громаді День Незалежності України відзначили святковим концертом під промовистою назвою «Моя Україно, калиновий гай, на крилах пісень ти до неба злітай». Урочистості до 31-го дня народження держави відлунали на площі Івана Франка. Участь у святковому заході взяли працівники та керівники управлінь, відділів міськвиконкому, установ, організацій міста, громадськість краю.

Відкрили урочистий концерт танцювальні колективи Будинку дитячої та юнацької творчості художнім номером «Я – Україна!»  (керівники Анна Березан та Віта Чучвич, Україна – Оксана Івасів). Урочистості розпочали спільним виконанням Державного Гімну, який піднесено та гордо прозвучав на славу України-неньки!

Святочну громаду з нагоди 31-ї річниці незалежності України привітав міський голова Іван Яцинин. Він подякував усім жителям громади, які докладають максимум зусиль для нашої перемоги над ворогом: «Вже вкотре у складний час сильний український народ проявив свої найкращі якості – згуртованість та волю до перемоги. Безмежна подяка кожному та кожній, хто боронить для нас небо над головою і рідну землю під ногами! Разом ми переможемо!»

Відтак міський очільник вручив нагороди та грамоти з нагоди Дня Незалежності України волонтерам, благодійникам, підприємцям, громадським активістам, які своєю натхненною працею наближають нашу перемогу.

З нагоди головного свята нашої держави привітали болехівчан та гостей міста настоятель храму Рівноапостольного князя Володимира ПЦУ с.Міжріччя о.Ярослав Кирик та 102-річна жителька Болехова, активна учасниця повстанського руху, зв’язкова і медсестра УПА Гаврилів Катерина Олексіївна.

Священик церкви Святої Великомучениці Параскеви о. Володимир Воробець відправив молебень за Україну та український народ.
                   
Впродовж урочистостей вітання для жителів і гостей громади дарували творчі та аматорські колективи Болехівщини.  Зворушив майстерним виконанням художній номер «Наснись мені сину» (соліст Катерина Луцик), після якого усі учасники заходу хвилиною мовчання пом’янули загиблих Героїв України, котрі віддали свої життя за незалежність нашої держави.

Проникливо декламували вірші  «Вчорашній друг» та «Я Бандерівка» читці Антон Маланчин та Софія Данильчук. Музичні твори, присвячені рідній державі, емоційно та зворушливо виконали солісти Софія Петрів та Сергій Половинко.

Вінок привітань з нагоди 31-ї річниці незалежності України продовжували народний аматорський ансамбль народної пісні "Родина" (керівник Михайло Стецюк), народний жіночий аматорський ансамбль"Горицвіт" (керівник Марія Павлови), народний   чоловічий аматорський ансамбль"Народні джерела"(керівник Ярослав Кіцул).

На завершення урочистого концерту музичний твір «Україна була, є і буде» подарували присутнім усі учасники концерту. 

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

Сьогодні, 23 серпня 2021 року, на площі Івана Франка у Болехові відбулося урочисте віче під назвою «Символ незалежності і волі» з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, управлінь,...

Як у Болехові святкували День Незалежності України

День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

16 січ, 2024 0

Авторизація