Понад 35 тисяч заявок уже подали до «Гвардії наступу» — НГУ Уже понад 35 тисяч людей подали заявки на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу», з них більш як 16 тисяч — до підрозділів зі складу Нацгвардії (НГУ)
31 бер, 2023 0 Коментарів 357 Переглядів

Понад 35 тисяч заявок уже подали до «Гвардії наступу» — НГУ Уже понад 35 тисяч людей подали заявки на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу», з них більш як 16 тисяч — до підрозділів зі складу Нацгвардії (НГУ)

Про це повідомив речник НГУ Руслан Музичук 30 березня.

За його словами, наразі більш як 10% кандидатів з тих, хто подав заявку, вже зараховані до військових частин, і їх кількість зростає.
Музичук пояснив, що кожна заявка опрацьовується вручну, тому це потребує більше часу. Так, якщо в лютому акцент був на опрацюванні анкет, то наразі «проводиться робота, щоб ці кандидати ставали до строю у військові частини».

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко 11 березня повідомив, що підрозділи «Гвардії наступу» Міністерства внутрішніх справ уже здебільшого були сформовані. Відтоді додатково набирали добровольців, щоби сформувати резерв.
«Звичайно, не всі потрапляють у ці підрозділи, тому що достатньо жорсткий відбір. Навчання практично всіх підрозділів вже розпочали на полігонах — і там не всі витримують. Головне — зберегти життя та здоров'я кожного військового. Від цього залежить успішність виконання бойових операцій і стійкість усього підрозділу», — сказав Клименко.

Більше про «Гвардію наступу»
Міністерство внутрішніх справ України в лютому оголосило про формування штурмових бригад МВС, які візьмуть участь у звільненні Донбасу та Криму. Йдеться про бригади «Азов», «Спартан», «Рубіж», «Червона калина», «Кара-Даг», «Буревій» (Нацгвардія), «Лють» (Нацполіція), «Сталевий кордон» (Держприкордонслужба).
Доєднатися до «Гвардії наступу» можна, подавши анкету на сайті  або у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) в Калуші, по вул. Богдана Хмельницького, 52, та в Долині, по вул. Грушевського, 18.( ЦНАПи працюють щодня з 9:00 до 17:00 год.)  . Адреси інших центрів розміщені на сайті «Гвардії наступу».
Набір має тривати до 1 квітня, але в Міністерстві внутрішніх справ кажуть, що через велику кількість охочих його можуть продовжити.
Які вимоги?

Кандидат/ка має пройти військово-лікарську комісію, скласти психологічний та фізичний тест. Після успішного проходження він/вона зараховується до обраної бригади. Для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги військовослужбовців та поліцейських.
Навчання бійців бригад триватиме кілька місяців: спочатку індивідуальне, потім — у складі підрозділу. Коли командир буде розуміти, що підрозділ готовий, бійці перейдуть до виконання бойових завдань.

Набір до “Гвардії наступу” можуть продовжити — МВС
Інші новини бер. 2023

Набір до “Гвардії наступу” можуть продовжити — МВС

Рекрутингова кампанія з формування "Гвардії наступу" офіційно закінчиться 1 квітня, однак її можуть продовжити, бо є велика кількість охочих вступити у штурмові бригади. Крім того, планується створити резерв для підрозділів "Гвардії". Про це в...

Жінки подають анкети на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу» та успішно проходять етапи відбору, – Катерина Павліченко
Інші новини бер. 2023

Жінки подають анкети на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу» та успішно проходять етапи

Жінки подають анкети на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу» та успішно проходять етапи відбору, заявила заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко у інтерв’ю для УНІАН. Про це інформують Економічні Новини із посиланням...

Підрозділи “Гвардії наступу” майже сформовані, йде набір у резерв – Клименко
Інші новини бер. 2023

Підрозділи “Гвардії наступу” майже сформовані, йде набір у резерв – Клименко

Уже 28 тисяч добровольців подали заявки у "Гвардію наступу" і на сьогодні практично всі підрозділи вже сформовані, повідомив очільник МВС Ігор Клименко. Джерело: Клименко в ефірі телемарафону. Пряма мова Клименка: "28 тисяч заяв від добровольців ми...

0 Коментарів

Авторизація