«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформовані
11 кві, 2023 0 Коментарів 280 Переглядів

«Гвардія наступу»: які штурмові бригади сформовані

В Україні вже два місяці продовжується формування «Гвардій наступу» – підрозділів, які будуть залучені до звільнення окупованих територій. На початок квітня на вступ надійшло 35 тисяч заявок від добровольців. Набір вирішили не зупиняти, а продовжити формування тепер вже резервних підрозділів. На сьогодні сформовано вісім штурмових бригад – докладніше на інфографіці «Слово і діло».

Станом на кінець березня на вступ бригади «Гвардії наступу» надійшло понад 35 тисяч заявок: 19 тисяч – до бригад у складі Нацполіції та Прикордонної служби та понад 16 тисяч – до бригад у складі Нацгвардії.

Як розповіли у Національній гвардії, близько 10% кандидатів уже зараховано до військових частин.
Більшість із сформованих штурмових бригад підпорядковуються якраз Нацгвардії: «Азов», «Буревій», «Кара-Даг», «Рубіж», «Спартан» та «Червона калина». Ці підрозділи виконували бойові завдання у Луганській, Донецькій, Запорізькій областях, а також брали участь у обороні Києва.

«Лють» – це нова об'єднана штурмова бригада у складі Національної поліції, створена на початку 2023 року. Бригаду створили на базі батальйону патрульної поліції особливого призначення «Луганськ-1», а також полків спецпризначення «Сафарі» та «Цунамі» – усі вони виконували завдання у Харківській, Донецькій, Херсонській, Київській та Запорізькій областях.
У бригаду, якою командує полковник Олександр Нетребко, планують набрати до 4 тисяч осіб. За інформацією ЗМІ, бригада має виконувати завдання на Лиманському напрямі Донецької області, а також у районі Кремінної та Сватового (Луганська область).
Теж цього року почали формувати бригаду «Сталевий кордон» у складі Державної прикордонної служби. Командуватиме нею полковник Валерій Падитель.

На початку березня речник ДПСУ Андрій Демченко повідомляв, що на вступ саме до цього підрозділу було подано майже 5 тисяч заявок. «Насамперед усі підрозділи Гвардії наступу, у тому числі і «Сталевий кордон», повинні посилити Сили оборони України, які виконують завдання на лінії бойового зіткнення, а також піти в наступ і вигнати ворога», – додав він.
Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко говорив, що бійців з «Гвардії наступу», яка зараз формується, тренуватимуть від двох до чотирьох місяців.

Понад 35 тисяч заявок уже подали до «Гвардії наступу» — НГУ Уже понад 35 тисяч людей подали заявки на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу», з них більш як 16 тисяч — до підрозділів зі складу Нацгвардії (НГУ)
Інші новини бер. 2023

Понад 35 тисяч заявок уже подали до «Гвардії наступу» — НГУ Уже понад 35 тисяч людей подали заявки

Про це повідомив речник НГУ Руслан Музичук 30 березня. За його словами, наразі більш як 10% кандидатів з тих, хто подав заявку, вже зараховані до військових частин, і їх кількість зростає. Музичук пояснив, що кожна заявка опрацьовується вручну, тому...

У Калуському районі продовжується набір до штурмових бригад «Гвардії наступу
Інші новини бер. 2023

У Калуському районі продовжується набір до штурмових бригад «Гвардії наступу

Кампанія спрямована винятково на тих мотивованих людей, які готові добровільно записатися до тієї чи іншої бригади. Це суто добровільний набір. Добровольці, які подають анкети на вступ до "Гвардії наступу" мають самі обрати бригаду, у якій хочуть...

На Івано-Франківщині стартував проєкт зі створення додаткових штурмових бригад — "Гвардія Наступу". Про це повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.
Інші новини лют. 2023

На Івано-Франківщині стартував проєкт зі створення додаткових штурмових бригад — "Гвардія Наступу".

Як ідеться в дописі, у межах кампанії планують створити вісім бригад: "Сталевий кордон", "Червона калина", "Лють", "Рубіж", "Спартан", "Кара-Даг", "Буревій" та "Азов". Їх формують з добровольців на базі Нацполіції, Держприкордонслужби та Нацгвардії....

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація