‼СПАЛЕННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ - ЗАБОРОНЕНО!
20 бер, 2024 0 Коментарів 54 Перегляди

‼СПАЛЕННЯ СУХОЇ РОСЛИННОСТІ - ЗАБОРОНЕНО!

Не допомагайте ворогу — не випалюйте суху рослинність!

Щодня рятувальники ДСНС ліквідовують загоряння на відкритих місцевостях. Здебільшого їх причиною є саме людський фактор: необережне поводження з вогнем чи навмисні підпали — спалювання сухої трави та сміття.

Такі пожежі дуже швидко поширюються на значну площу, особливо у суху вітряну погоду, знищують гектари лісових масивів, шкодять довкіллю, можуть спричинити пожежі житлових будівель та споруд, і навіть стати причиною травмувань і загибелі людей.  
Випалювання сухостою ніяким чином не впливає на родючість ґрунтів, а навпаки — шкодить!

Закликаємо не провокувати пожежі в екосистемах! Пам'ятайте, що навіть невелике загорання може стати причиною масштабної пожежі, на ліквідацію якої витрачається чимало часу та ресурсів.

Важливо! В умовах повномасштабної війни в Україні такі пожежі стають додатковим навантаженням на фахівців ДСНС. Замість ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, надзвичайники змушені виїжджати на гасіння сухостою. 
Закликаємо не допомагати ворогу! Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у природних екосистемах! 
Особливо будьте обережні на деокупованих територіях, де більшість полів, лісових масивів є потенційно небезпечними. Тож випалювання сухої трави може призвести до детонування вибухонебезпечних предметів, що залишилися там після бойових дій і як наслідок — до трагічних випадків.

Наголошуємо, що за випалювання сухої рослинності передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність!
Будьте відповідальними! Якщо ви стали свідком пожежі — негайно повідомте за екстреним номером Служби порятунку 101!

Не допомайте ворогу! Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у екосистемах
Інші новини бер. 2023

Не допомайте ворогу! Неухильно дотримуйтеся правил пожежної безпеки та не провокуйте пожежі у

У цей важкий для нашої країни час, окрім ліквідації наслідків воєнної агресії рф і порятунку людей, наші рятувальники змушені виїжджати на гасіння сухостою. Заборонено: -розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях; -залишати недопалки та...

Бережіть природу – відмовтеся від практики спалювання сухої трави!
Інші новини лют. 2022

Бережіть природу – відмовтеся від практики спалювання сухої трави!

Останніми роками спалювання навесні сухої трави, рослинних залишків та побутового сміття перетворилося на справжнє екологічне лихо. Нагадуємо громадянам, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена як адміністративна,...

Рятувальники звертаються до мешканців громади з проханням бути максимально обережними і не провокувати пожежі в екосистемах
Інші новини вер. 2021

Рятувальники звертаються до мешканців громади з проханням бути максимально обережними і не

Традиційно, восени люди починають впорядковувати територію власних присадибних ділянок та домогосподарств. І, на жаль, часто така діяльність завершується спалюванням залишків листя, сухої трави і сміття. У такому випадку добрі наміри при наведенні...

0 Коментарів

Авторизація