🤮⚡️Гострі кишкові інфекції
18 чер, 2024 0 Коментарів 28 Переглядів

🤮⚡️Гострі кишкові інфекції

Згідно із даними Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві днями було виявлено 14 випадків захворюваності на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які прибули в один із готелів м. Києва. Наразі всі хворі госпіталізовані.
❓Що таке гостра кишкова інфекція❓
#Гострі_кишкові_інфекції (ГКІ) – це низка захворювань, причиною яких є потрапляння в організм людини вірусів, бактерій, паразитів, які негативно впливають на наш ШКТ. Ці захворювання протікають з ознаками інтоксикації.
❓⚡️Причини недуги - порушення правил особистої гігієни, вживання уражених харчових продуктів (готові страви, молоко, молочні продукти, м’ясо, яйця, риба, кондитерські вироби, фрукти та овочі) та забрудненої води, контакт із забрудненими предметами довкілля.
‼️🚩Найпоширеніші симптоми ГКІ — слабкість, наявні ознаки зневоднення, підвищення температури, сухість у роті, біль у животі, багаторазова блювота, кров у випорожненнях, діарея. Якщо у вас з'явились дані прояви, не ігноруйте та звертайтеся до лікаря.
📊До групи ризику належать: люди старшого віку 👵🏻та діти раннього або дошкільного віку👦🏻.
5️⃣кроків, які допоможуть вам уникнути ГКІ:
✅Підтримуйте чистоту. Мийте руки перед приготуванням їжі та самим прийомом,
після відвідування туалету. Вимийте і продезінфікуйте всі поверхні та кухонне приладдя, що використовується для приготування їжі. Захищайте приміщення та продукти від комах та гризунів.
✅Відокремлюйте сиру їжу від готової: сире м’ясо, птицю, рибу і морепродукти від інших харчових продуктів. Для обробки сирих продуктів користуйтеся окремим кухонним приладдям (ножами та обробними дошками). Зберігайте продукти у закритому посуді, аби уникнути контакту між сирими і готовими продуктами.
✅Ретельно готуйте їжу. Піддавайте продукти термічній обробці (смаження, варіння, запікання, пропарювання і т. д.), особливо м’ясо, птицю, яйця, рибу і морепродукти. Доводьте страви до кипіння, аби переконатися, що вони готувалися при 100°С. Сік з м’яса чи птиці після правильного приготування повинен бути прозорим, а не рожевим.
✅Зберігайте їжу при безпечній температурі. Не залишайте приготовану їжу при кімнатній температурі більш ніж на 2 год. Зберігайте приготовані страви гарячими (60°С) до подачі до столу. Зберігайте продукти у холодильнику при температурі, зазначеній на упаковці та не довше терміну кінцевої реалізації, зазначеного виробником. Не розморожуйте продукти за кімнатної температури.
✅Використовуйте безпечну воду і свіжі продукти. Користуйтеся лише чистою водою.
Обирайте свіжі і не зіпсовані продукти. Ретельно мийте овочі та фрукти (особливо, якщо ви вживатимете їх сирими). Не вживайте продукти, в яких закінчився термін придатності чи продукти сумнівної якості.

Поради Держпродспоживслужби до Великодних свят
Інші новини кві. 2024

Поради Держпродспоживслужби до Великодних свят

Наближаються Великодні свята. Для того, щоб святкування пройшло без небажаних наслідків для здоров’я та не призвело до харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, фахівці Держпродспоживслужби рекомендують : • оминати місця стихійної торгівлі,...

Незабаром Великдень. Як уникнути небезпеки за святковим столом
Інші новини кві. 2022

Незабаром Великдень. Як уникнути небезпеки за святковим столом

Великдень – це особливе свято, коли слідують традиціям і вірять у диво, а пасхальний стіл – обов’язковий Великодній атрибут. Цей Великдень особливий для українців, адже війна на нашій землі. Традиційно святкове меню може складатися із сорока страв,...

Гострі кишкові інфекції
Інші новини бер. 2022

Гострі кишкові інфекції

Гострі кишкові інфекції (ГК) – це група гострих інфекційних захворювань, що викликається різними мікроорганізмами, які локалізуються переважно у кишечнику людини і характеризуються розвитком діареї. Найбільшу небезпеку становлять для дітей і осіб...

0 Коментарів

Авторизація