🌡Вплив спеки на безпеку праці
16 лип, 2024 0 Коментарів 62 Перегляди

🌡Вплив спеки на безпеку праці

🔥Більшість регіонів України переживають найспекотніше літо за всю історію спостережень. Спека є загальновідомою і визнаною професійною небезпекою для працівників, які працюють на відкритому повітрі та навіть в приміщенні. 

👷‍♀️У таких умовах працівники можуть зазнавати ризику теплового стресу. Вплив спеки може призвести до професійних захворювань і травм. Тепловий стрес може призвести до теплового удару, теплового виснаження, теплових судом або висипань. Спека також може збільшити ризик травм у працівників, оскільки вона призводить до спітніння долонь, запітніння захисних окулярів і запаморочення. Також можуть виникнути опіки в результаті випадкового контакту з гарячими поверхнями або парою.

⛑До груп підвищеного ризику теплового стресу входять працівники з надлишковою вагою, серцево-судинними захворюваннями чи високим кров’яним тиском або приймають ліки, на які може вплинути сильна спека.

❗Профілактика теплового стресу у працівників є важливою задачею, роботодавці повинні інформувати працівників про явище теплового стресу, як він впливає на їх здоров’я та безпеку та як цьому можна запобігти.

ℹВраховуючи актуальність питання профілактики теплового стресу та теплових захворювань, Держпраці розпочинає цикл публікацій, покликаних забезпечити безпеку та здоров’я працівників в цю екстремальну пору.

ℹІнформаційний портал Держпраці: https://pratsia.in.ua/safe_work.php

☀️ Цими днями нас чекає аномальна спека.
Інші новини лип. 2024

☀️ Цими днями нас чекає аномальна спека.

Якщо людина довго перебуває під впливом прямих сонячних променів або у теплому приміщенні, у неї може розвинутися небезпечний стан – тепловий удар. Він виникає внаслідок перегрівання тіла та порушення теплового балансу. Цей стан вимагає невідкладної...

Стрес та його негативний вплив на здоров’я серця
Інші новини жов. 2023

Стрес та його негативний вплив на здоров’я серця

"Ми живемо у стані постійного стресу — це факт. Але ж як емоції та почуття впливають на наше серце? Звісно, що стрес не проходить неминуче для нашого організму. Внутрішня напруга може спричинити підвищення артеріального тиску, зумовити порушення...

Обережно – спека! Правила поведінки у спекотну погоду
Інші новини чер. 2022

Обережно – спека! Правила поведінки у спекотну погоду

У спекотні дні, які прогнозуються найближчим часом на Прикарпатті, слід бути особливо обережними, стежити за своїм здоров’ям і дотримуватися певних правил поведінки. Підвищена температура навколишнього середовища може мати шкідливий вплив на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація