Мінцифри запустило електронні будівельні послуги, які є ефективним інструментом у боротьбі з корупцією
11 бер, 2021 0 Коментарів 720 Переглядів

Мінцифри запустило електронні будівельні послуги, які є ефективним інструментом у боротьбі з корупцією

Мінцифри створює електронні сервіси у будівельній сфері, які допомагають ефективно боротися з корупцією.
Єдина електронна система у сфері будівництва — ключ до глобальної будівельної реформи. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбук.
Будівельна галузь — одна з найбільш корумпованих в Україні. За підрахунками експертів, річний обсяг хабарів у будівництві може становити від 2,7 до 3,5 млрд грн. Потенційна економія завдяки цифровізації сфери дорівнює 734 млн грн на рік, згідно з дослідженням потенціалу електронних послуг.
“Минулого року Мінцифри на порталі Дія запустило електронні будівельні послуги. Вони повністю автоматизовані та виключають вплив людини на прийняття рішення. Жорсткі механізми перевірки даних, включаючи взаємодію з іншими реєстрами, суттєво підвищують прозорість процесів”, - сказав Михайло Федоров, Віце-прем'єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації.
Зокрема, з минулого року почалося впровадження Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва (ЄДЕССБ). Запущено новий реєстр будівельної діяльності. Він вводить абсолютно інноваційне для України явище — унікальний ідентифікатор об’єкта будівництва. Усі документи створюються та верифікуються за QR-кодом одразу в реєстрі.
Новий реєстр є захищеним, надійним та прозорим. Система автоматично перевіряє усі документи — об’єкт не буде зареєстровано, якщо він не відповідає законодавчим критеріям. У реєстрі вже більше 130 тисяч документів.
Також запущено Публічний портал системи. Це платформа з актуальною інформацією про зареєстровані документи та внесені зміни, новинами про будівельний сектор та статистикою.
А на порталі Дія доступні вісім електронних будівельних послуг. Серед яких: повідомлення про початок підготовчих робіт, повідомлення про початок будівельних робіт по CC1, повідомлення про початок будівельних робіт на підставі будпаспорта, а також декларація про готовність до експлуатації по будпаспорту та інші.
У тестовому режимі вже можна отримати послуги для категорії об’єктів СС2 та СС3. А вже цієї весни на порталі Дія Мінцифри автоматизує будівельні онлайн-послуги для об’єктів класу CC2 та СС3.

Уряд прийняв історичну постанову для розвитку відкритих даних в Україні
Інші новини бер. 2021

Уряд прийняв історичну постанову для розвитку відкритих даних в Україні

Вчора Уряд прийняв історичну постанову для розвитку сфери відкритих даних в Україні. Ціль Мінцифри — щоб за три роки Україна увійшла у топ-3 країн, які є лідерами у сфері відкритих даних. Сьогоднішня постанова наближає нас до цієї мети. Про це під...

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія
Інші новини жов. 2020

Електронні послуги у сфері містобудування вже доступні на порталі Дія

З 5 жовтня цього року послуги щодо отримання права на виконання будівельних робіт та введення у експлуатацію збудованих будівництвом об’єктів, що належать до класу наслідків СС1, доступні фізичним та юридичним особам у режимі онлайн. Міністерство...

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія
Інші новини жов. 2020

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація