День родини – 8 липня: історія свята та привітання
08 лип, 2021 0 Коментарів 2 222 Перегляди

День родини – 8 липня: історія свята та привітання

8 липня свято в Україні – відзначають День родини 2021. У цей важливий день варто привітати членів своєї сім’ї та згадати про роль родини у житті кожної людини.

День родини – це не просто дата. Це усвідомлення того, наскільки важливими для суспільства, держави та кожної окремої людини є сімейні цінності. Саме в родині починається та розвивається людське життя. В сімейному колі формуються перші цінності, характер, світогляд.

День родини в Україні

8 липня відзначається православне свято – День Петра і Февронії. Їх здавна вважають покровителями родини та шлюбу. Це свято, по суті, було українським прототипом Дня закоханих, оскільки саме шлюб Петра і Февронії взято за канонічний зразок християнського подружжя.Вважається, що 8 липня – свято, коли добре одружуватися або брати заручини. А ось незаміжні дівчата, які прагнуть знайти свою половинку, покладаються на магічні сили, які, за повір’ям, панують на землі саме в цей день. І ворожать на своїх суджених.
Тож недивно, що саме 8 липня обрали для святкування Дня родини в Україні. Це свято офіційно почали відзначати в нашій країні не так давно. 30 грудня 2011 року Президент України підписав Указ №1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят», в якому і зазначається, що 8 липня в нашій країні буде святкуватися День родини. Вперше його відзначали у 2012 році і потім вже щороку.
Міжнародний день сім’ї відзначається з 1994 року. ООН встановила для нього дату – 15 травня. Тож в Україні про сімейні цінності згадуємо принаймні двічі на рік. Та про важливість родини для життя кожного слід пам’ятати завжди.
Коріння прадідів, а ми – рясні гілки.
Родинне дерево на світі лиш одно.
В житті любові сіяла зерно.
На щедрій ниві колос дозріва.
Тепло родинне сповнене добром.
Родина і батьки – святі слова.

Марія Яновська

Сьогодні- Всесвітній день батьків
Інші новини чер. 2021

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей. Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері. Коли День...

День сім’ї 2021: коли відзначається, історія та традиції
Інші новини травень. 2021

День сім’ї 2021: коли відзначається, історія та традиції

Загалом День сім’ї в Україні можна відзначати двічі на рік. Сім’я – це основний елемент суспільства. Тому не дивно, що існує свято, присвячене сім’ям. Його відзначають у багатьох країнах світу. Коли День сім’ї 2021 Дата Міжнародного дня сімей...

8 липня- День родини
Інші новини лип. 2020

8 липня- День родини

Це відносно молоде свято, яке 8 липня почали відзначати в Україні з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року . День родини –...

0 Коментарів

Авторизація