Придбати військові облігації у застосунку Дія – це зробити вклад, що працюватиме на вас та на Перемогу України
05 жов, 2022 0 Коментарів 359 Переглядів

Придбати військові облігації у застосунку Дія – це зробити вклад, що працюватиме на вас та на Перемогу України

Під час воєнного стану Міністерство цифрової трансформації України продовжує впроваджувати нові послуги та сервіси в Дії, які є найнеобхіднішими та найактуальнішими для українців.
Окрім держпослуг, українці в Дії можуть донатити на підтримку наших Захисників і зробити власний внесок в наближення Перемоги.
Сьогодні ще одиним із важливих інструментів підтримати економіку країни та допомогти боротися з ворогом  є можливість придбати військові облігації у застосунку в Дії. Адже Дія – це сервіс, який піклується про вас. Це інструмент щоденної комунікації між людиною і державою. Мінцифра довго працювала над реалізацією цієї послуги. І вже зараз вона доступна у вашому застосунку.
Військові облігації — цінні папери, які випускає держава. Українці інвестують в них свої гроші, які працюють на армію та економіку.
Тепер в застосунку Дія у вас є можливість купити військові облігації. Вони різняться за термінами виплат – терміном до 1,5 року із дохідністю від 11% до 16% річних. Та назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій: наприклад, Маріуполь, Крим чи Херсон. Вартість однієї облігації – від 900 гривень. Кожна куплена облігація — вклад в деокупацію міст.
Купуючи військові облігації, ви наближаєте нашу Перемогу та отримуєте з цього гарантований прибуток.  Ви даєте гроші в борг державі і через певний час отримуєте їх назад із відсотками на картку єПідтримка. Це більш вигідно, ніж депозит, до того ж ви інвестуєте у Перемогу.
Кожна куплена облігація – це інвестиція у поразку росії з приємним бонусом.
Дія не буде продавати облігації самотужки. Застосунок буде лише майданчиком для користувачів Дії та партнерів.
Банки та партнери будуть купувати військові облігації у держави та продавати їх через застосунок.
Зараз ви можете придбати військові облігації в Дії у партнерів: АльфаБанк, Укргазбанк та БТС Брокер (Bond UA). З часом список партнерів буде поповнюватися.
Номінал однієї облігації — від 900 грн. Обмежень у кількості придбаних облігацій немає. Ви можете купити таку кількість, яку забажаєте.
Військові облігації через Дію може придбати будь-який громадянин України чи резидент.
Послуга реалізована Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством фінансів України, Національною Комісією з цінних паперів та фондового ринку та Національним Банком України.
Тож як купити облігації в Дїі?
  • оновіть застосунок до останньої версії;
  • у Послугах знайдіть Військові облігації;
  • оберіть тип облігацій за назвою українських міст чи територій;
  • виберіть банк чи брокера, у якого хочете купити облігації;
  • вкажіть кількість облігацій;
  • введіть контактні дані і оберіть картку єПідтримки, на яку отримаєте виплати через деякий час;
  • перевірте та відправте запит до обраного партнера;
  • підпишіть документи на відкриття рахунку в цінних паперах і оплатіть облігації.
Всю інформацію про військові облігації в Дії дізнавайтеся на офіційному порталі: https://militarybonds.diia.gov.ua/
Історія облігацій
Понад 200 років держави застосовують військові облігації для залучення коштів під час війни. Перші з’явились у США у 1812 році, але купити їх могла тоді лише фінансова еліта. Пізніше, під час Громадянської війни в США 1861–1865 років, облігації стали доступні для всіх громадян. Масово військові облігації почали купляти під час Першої світової війни.
Наприклад, завдяки військовим облігаціям США вдалося відшкодувати понад половину з 30 мільярдів доларів, витрачених на Першу світову війну. А вже під час Другої світової війни 85 млн громадян придбали облігації на суму майже 185 млрд доларів. Це рекорд за купівлею облігацій серед усіх країн під час війни.
Під час Першої світової війни в Британії також запровадили військові облігації. За кілька років зібрали майже 3 млрд фунтів стерлінгів. Німеччина теж реалізовувала військові облігації. Вдалося зібрати близько 10 мільярдів марок і покрити дві третини військових видатків.
В історії майже немає випадків, коли уряди не виплачували кошти за військовими облігаціями. Гроші з відсотками своїм громадянам повернула навіть Німеччина, яка програла в Першій світовій війні.
В Україні Міністерство фінансів розпочало продаж в Україні військових облігацій 22 березня. За ці кошти держава буде поповнювати бюджет для підтримання економіки, а особливо — для підтримання армії.
В Україна цьогорічний випуск військових облігацій, на жаль, не є унікальним випадком в історії України. Уряд уже випускав ці цінні папери у квітні 2014 року, на початку війни на сході України. Тоді залучили 1 млрд грн. А зараз Мінфін розраховує на 400 млрд грн.

Запустили Дія.Радіо в застосунку Дія.
Інші новини бер. 2022

Запустили Дія.Радіо в застосунку Дія.

Тепер разом із Дія.TV, де ви можете дивитись марафон з новинами, вам доступне і радіо, навіть якщо у вашому місті звичайні радіостанції не працюють, - повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України. Як користуватися Дія.Радіо?...

Мінцифри та МОЗ запускають “жовті” внутрішні COVID-сертифікати в Дії на iOS
Інші новини вер. 2021

Мінцифри та МОЗ запускають “жовті” внутрішні COVID-сертифікати в Дії на iOS

Від сьогодні запускаємо “жовті” внутрішні COVID-сертифікати в застосунку Дія для користувачів iOS. Пізніше також запустимо їх і для користувачів Android, чекаємо на підтвердження від Google Play. “Жовтий” сертифікат можна отримати наступного дня...

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія
Інші новини жов. 2020

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та...

0 Коментарів

Авторизація